Preskočite na glavni sadržaj

Otvorene prijave za First Cut Lab RE-ACT za dugometražne filmove u fazi montaže (Rok: 5.4.2024.)

First Cut Lab RE-ACT (Regional Audiovisual Cooperation and Training) objavljuje poziv za prijave na program konzultacija namijenjen dugometražnim igranim i dokumentarnim filmovima u fazi montaže iz Hrvatske, regije Furlanije-Julijske krajine, Srbije i Slovenije. Rok za prijave je 5. travnja 2024.!
vrijeme: 27.02.2024. - 05.04.2024.
url: https://firstcutlab.eu/

Tijekom radionice First Cut Lab RE-ACT, odabrani producentsko-montažersko-redateljski timovi održat će privatnu projekciju svoje radne verzije filma i potom dobiti stručne povratne informacije o svom materijalu od triju vrhunskih međunarodnih profesionalaca (umjetničkih producenata, festivalskih selektora, agenata prodaje, i dr.), kao i konkretne savjete montažera savjetnika. Glavni cilj je ojačati umjetnički potencijal odabranih radnih verzija, te istovremeno povećati mogućnost prodaje, uspjeha na festivalima i u distribuciji gotovih filmova.
 
Zahvaljujući partnerstvu s inicijativom RE-ACT, sudjelovanje na radionici je besplatno, a odabrani redatelji, montažeri i producenti trebaju biti dostupni u periodu održavanja radionice.
 
First Cut Lab RE-ACT održat će se online od 15. travnja do 30. rujna 2024. godine. Svaki odabrani projekt imat će edukacijsku potporu First Cut Laba šeset tjedana, dok sama radionica traje dva dana zaredom. Datum održavanja radionice bit će dogovoren s odabranim timovima. 
 
Po završetku radionice, polaznici će dobiti izvještaj i priručnik sa smjernicama za nastavak procesa montaže. Sudionici će biti odabrani na temelju snage njihovih filmova, vizije i pristupa, kao i njihovog prethodnog rada.
 
Rok za prijavu projekata je 5. travnja, a prijavnica, te svi uvjeti i detalji vezani za prijave nalaze se na OVOJ poveznici
 
Izvor: HAVC