Preskočite na glavni sadržaj

Natječaj za sudjelovanje na Velikom ZILIK-u u sklopu 50. ZILIK-a u 2024. godini (Rok: 1.10.2023.)

Uz Veliki i Mali ZILIK, 50. obljetnica djelovanja bit će popraćena nizom raznolikih kulturno-umjetničkih događanja u organizaciji Centra za pružanje usluga u zajednici Vladimir Nazor u Karlovcu. Njegujući temeljne duhovne vrijednosti poput empatije, brižnosti i humanosti te omogućujući razvoj i njegovanje etičkih i duhovnih kvaliteta djece, organizatori pozivaju likovne umjetnike da se jave na aktualni natječaj za sudjelovanje na Velikom ZILIK-u.
vrijeme: 04.09.2023. - 01.10.2023.
url: https://www.facebook.com/ZILIK.Zimska.likovna.kolonija

Putem natječaja bit će izabrano 10 umjetnika za sudjelovanje.
 
Više o ZILIK-u... 

Opis i uvjeti sudjelovanja na Velikom ZILIK-u:
 
Veliki ZILIK je dio ZILIK-a koji obuhvaća klasičnu likovnu koloniju tijekom koje likovni umjetnici borave u Centru za pružanje usluga u zajednici Vladimir Nazor u Karlovcu te stvaraju svoja likovna djela u prostorima Centra družeći se sa štićenicima Centra.
 
50. ZILIK održat će se u Centru za pružanje usluga u zajednici Vladimir Nazor u Karlovcu u periodu od 22. siječnja do 26. siječnja 2024. godine.
 
Centar za pružanje usluga u zajednici Vladimir Nazor osigurava:
•             smještaj u Centru za pružanje usluga u zajednici Vladimir Nazor tijekom trajanja kolonije (od ponedjeljka 22. siječnja do petka 26. siječnja 2024. godine)
•             tople obroke (doručak, ručak, večera)
•             radni materijal (platna, papire, boje: akril, ulje, akvarel, olovke, pastel…) – umjetnici su obavezni ponijeti svoje kistove, te ostali crtački i slikarski pribor
•             promociju umjetnika i njihovih aktivnosti za vrijeme trajanja kolonije
•             zadnji dan kolonije organizira se Završna izložba radova nastalih na Velikom ZILIK-u
Od sudionika se očekuje:
•             donacija minimalno jednog do dva rada nastalih na koloniji (izbornica bira koji rad/ovi ulaze u fundus ZILIK-a)
•             ozbiljan i profesionalan pristup radu te izraženi afiniteti prema radu s djecom i u okruženju poticajnom za rad i razvoj kreativnosti kod djece
•             spremnost na rad u zajedničkom prostoru u kojem se održavaju likovne radionice za djecu (dio umjetnika boravi u dvorani s djecom, dio umjetnika u zasebnom prostoru unutar doma)
•             kontinuirani boravak na ZILIK-u od ponedjeljka 22. siječnja do petka 26. siječnja 2024.
 
Prijava za sudjelovanje treba obuhvaćati:
1)            detaljnu profesionalnu biografiju (obrazovanje, umjetničko djelovanje, popis samostalnih i grupnih izložbi, nagrada, priznanja, iskustvo pedagoškog rada)
2)            kvalitetne fotografije radova u jpeg formatu po vlastitom izboru iz dosadašnjeg stvaralaštva (minimalno 10-15 fotografija radova) – materijali se mogu poslati: we transferom, filemailom ili jumbo mailom
3)            u nekoliko rečenica obrazložiti zašto želite sudjelovati na ZILIK-u (pola kartice do kartica teksta)
 
Sve prijave šalju se isključivo na e-mail kontakt: 1974zilik@gmail.com
 
Ako u roku tri dana nakon slanja prijave ne dobijete potvrdu primitka iste, pošaljite ponovno mail ili poruku na FB stranicu ZILIK-a kako bi potvrdili da je prijava zaprimljena.
 
Sva dodatna pitanja i detalje oko prijava i sudjelovanja možete dobiti slanjem upita na e-mail kontakt: 1974zilik@gmail.com ili slanjem poruka na messenger Facebook stranice ZILIK-a: https://www.facebook.com/ZILIK.Zimska.likovna.kolonija/
 
Natječaj ostaje otvoren do 1. listopada 2023.
 
Organizatori ZILIK-a vesele se novim sudionicima i novim iskustvima koja će zasigurno obogatiti ovu posebnu likovnu koloniju. Dugogodišnja tradicija održavanja ZILIK-a oduprla se zubu vremena prvenstveno zbog predanog i kontinuiranog rada na razvoju plemenitih ljudskih vrijednosti kod djece, te kroz poticanje njihove mašte i kreativnosti, kao i pružanje osjećaja slobode u izražavanju, učeći ih kako ostvariti kvalitetan međuljudski odnos kroz vrijeme provedeno u kreativnom stvaralaštvu s umjetnicima i djecom iz lokalnih osnovnih škola i drugih domova. Upravo zbog slojevitosti  i poruka koje ZILIK nosi osiguran je kvalitetan edukativno pedagoški program koji prati rad umjetnika i nadopunjuje iskustvo koje se pruža posjetiteljima radionica, ali i kasnijih izložbi. Umjetnička djela su poput djece, otvorena interpretaciji i subjektivnom čitanju, a program ima za cilj posjetiteljima svih dobnih skupina približiti kako Centar, tako i  umjetnost, te olakšati razumijevanje domske i umjetničke djelatnosti.