Preskočite na glavni sadržaj

Natječaj za redovni izložbeni program MKC-a Split u 2025. (novi rok: 31.7.2024.)

Multimedijalni kulturni centar Split objavio je natječaj za redovni izložbeni program u 2025. godini. Natječaj je otvoren za autore i grupe autora.
vrijeme: 01.07.2024. - 31.07.2024.
url: https://mkcsplit.hr/

NATJEČAJ za redovni izložbeni program MKCa u 2025. godini otvoren je za autore i grupe autora.  U obzir dolaze svi vizualni izričaji suvremene umjetničke prakse, no naglasak je na 'time based media' umjetnosti (video i audio radovi, instalacije, internet i računalne forme, VR, performans…) te na umjetničkim projektima s interdisciplinarnim pristupom u istraživanju i produkciji rada.

U slučaju da se rad fokusira isključivo na zvuk kao medij likovnog oblikovanja, može ući u MKCov segment izložbi Zvuk-objekt, koji se kontinuirano provodi od 2008. godine. Zvučni rad, pritom, može biti realiziran kao instalacija, ambijent, intervencija, akcija... te biti smješten u galerijskom ili u vanjskom, javnom prostoru.
Prijava treba sadržavati opis projekta uz obaveznu vizualnu dokumentaciju (foto/video/audio/skica), radnu biografiju autora, tehnički opis projekta i zahtjeve postava. Također, može sadržavati i prijedlog kompatibilnog pratećeg programa (radionice, predavanja, projekcije…).

Prijavu na „Natječaj za redovni izložbeni program MKCa za 2025“ poslati na e-mail voditeljice likovno-izložbenog programa: jasna.gluic@mkcsplit.hr.

Rok za predaju prijava produžen je do 31. srpanj 2024.