Preskočite na glavni sadržaj

Natječaj za izlaganje u Haustor-galeriji LiberSPACE u 2024. godini (Rok: 5.3.2024.)

Plesni studio Liberdance i Haustor-galerija LiberSPACE pozivaju umjetnice i umjetnike da prijave svoje prijedloge na natječaj za izlaganje u 2024. godini. Rok za prijavu je 5. ožujka 2024.
vrijeme: 05.02.2024. - 05.03.2024.

Natječaj za izlaganje otvoren je za samostalne ili grupne efemerne intervencije, instalacije, akcije, performanse i programe interaktivnog i participativnog formata koji osjetljivo reagiraju na koncept i prostor same haustor-galerije (vidi tekst na kraju), te povijesni i društveni kontekst lokacije na kojoj se nalazi.

Prijava na natječaj mora sadržavati:
- Portfolio s nekoliko recentnih radova
- Životopis
- Prijedlog intervencije*
 
*S obzirom na to da tražimo intervencije koje osjetljivo reagiraju na lokaciju i kontekst, jasno definiran prijedlog u početku nije obvezan, ali je prednost.
 
Što nudimo?
-  Potporu u razvoju koncepta i tehničkoj realizaciji
-  Honorar u iznosu od 200 € neto
-  Promociju rada
-  Mogućnost uključivanja u program Festivala plesnih minijatura u Atriju Galerije Klovićevi dvori
 
Na temelju pristiglih prijava, stručni žiri (Ivana Meštrov / povjesničarka umjetnosti i kustosica; Tonka Maleković / vizualna umjetnica, inicijatorica i voditeljica LiberSPACE-a; Rajko Pavlić / koreograf i umjetnički voditelj Liberdance-a) će odabrati ukupno tri prijedloga koji će biti realizirani od svibnja do studenog 2024. godine.
 
Prijavu šaljite na sljedeću e-mail adresu:
haustorgalerija.liberspace@gmail.com
Prijave je potrebno dostaviti u digitalnom obliku kao jedan PDF dokument.
Video i audio fajlovi mogu biti poslani WeTransferom ili kao poveznice.
Rok za prijavu je 5. ožujka 2024.




 
Haustor-galerija LiberSPACE/prostor za provociranje prolazne forme pokrenuta je 2012. godine suradnjom vizualne umjetnice Tonke Maleković i plesnog studija Liberdance. U kontinuitetu povijesti zagrebačkih inicijativa i akcija u umjetnički neafirmiranim i javnim gradskim prostorima, galerija u polujavnom prostoru poziva umjetnike na prostorno-specifičnu (re)akciju, promišljanje legislative prostora, ekonomije i ekologije umjetničkog rada, pozicije umjetnika i produkcijskih trendova u suvremenom birokratskom aparatu za proizvodnju umjetnosti i kulture. U zadanom okviru želi se potaknuti na promišljanje i realizaciju produkcijski minimalno zahtjevnih te nestalnih umjetničkih formi. Koncept galerije temelji se tako na efemernosti umjetničkih intervencija povezujući suvremenu likovnu umjetnost, glazbu, ples te ostale forme izražavanja na temelju izmičuće forme djela, oblika s određenim trajanjem u vremenu, bez materijalnih posljedica. Osim toga, privremene izložbe i drugi kreativni formati potiču susret i interakciju, kako među samim umjetnicima različitih disciplina, tako i s prolaznicima, korisnicima studija i stanarima gradskog bloka. 
U razdoblju između 2012. i 2014. godine u Haustor-galeriji LiberSPACE realiziran je niz izložbi lokalnih i međunarodnih umjetnika, a 2023. godine galerija je ponovo otvorila vrata procesualnim multimedijalnim projektom grupe 15 autora i autorica: jationonaonomivioni 2.0.
 
Više o prijašnjim aktivnostima možete pogledati na Facebook stranici „LiberSPACE“ te na linku: https://plesnascena.hr/index.php?p=article&id=2800
 
Program je podržan od Zaklade Kultura nova, Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Grada Zagreba.