Preskočite na glavni sadržaj

Natječaj za 8. Zagrebački ljetni likovni salon 2024. sa temom 'Sanjam bolji svijet' (Rok: 18.5.2024.)

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Zagreb osmu godinu zaredom organizira ”Zagrebački ljetni likovni salon” koji će se pod nazivom ”8. Zagrebački ljetni likovni salon 2024. - Sanjam bolji svijet” održati u srpnju 2024. u zagrebačkoj Galeriji Kontrast (Kulturni centar, Dubrava 51a), uz prateću virtualnu izložbu na portalu Zagrebački likovni umjetnici.
vrijeme: 11.03.2024. - 18.05.2024.
url: https://hdlu-zagreb.hr/
Velika prateća virtualna izložba će uz radove izložene u Galeriji Kontrast dodatno predstaviti i one radove umjetnika koji odgovaraju konceptu Salona ali zbog prostornih ograničenja nisu izloženi u Galeriji.
 
Osim članova HDLU-a Zagreb, na izložbu se pozivaju umjetnici iz drugih umjetničkih udruga u Zagrebu i Zagrebačkoj županiji, a također i umjetnici koji nisu članovi strukovnih udruga, ali njihova djela odgovaraju konceptu izložbe. Umjetnici iz Zagreba i Zagrebačke županije imat će prednost na ‘realnoj’ izložbi, a na prateću virtualnu izložbu mogu se javiti umjetnici iz svih dijelova Hrvatske, ali i umjetnici iz regije!
Na izložbi nema kotizacije. 
 
Koncept: u 2024. godini tema 8. Zagrebačkog ljetnog likovnog salona bit će ”Sanjam bolji svijet”, te bismo pozvali likovne umjetnike da nam predlože svoje radove sa osvrtom na čovjekov odnos prema prirodi i svemu onome što nas nadahnjuje da u svom okruženju razvijamo vrijednosti čovjekoljublja, tolerancije, ljubavi prema djeci, prirodi, životinjama, različitim kulturama i narodima, kroz individualne kreativne pristupe koji povezuju umjetničku imaginaciju sa realno prizemljenim vizionarstvom i nadama usmjerenim u ostvarivanje svih čovjekovih potencijala. Svijet bez nasilja, prostori osobnih sloboda, ljubav u svim njezinim manifestacijama, duhovni izazovi čovjeka, pobjeda nad usamljenošću, nova otkrića, futurističke vizije, kultura povezivanja i poštivanja različitosti, svijest o planeti kao zajedničkom domu svih živih bića, neraskidivo povezanih u mreži života - sve to bismo postavili kao problemske teme za likovne umjetnike, na koje bi se oni referirali sa svojim likovnim radovima.
 
Informacije o prijavi:
https://likumzg.wordpress.com/