Preskočite na glavni sadržaj

Fotografski natječaj Rijeka sad i Rijeka nekad (Rok: 2.6.2023.)

Zadnji dan prijave je na fotografski natječaj Fotokluba Rijeka 'Rijeka sad i Rijeka nekad' je 2. lipnja 2023. do ponoći. Otvorenje izložbe održat će se 7. lipnja u 10:30 sati na panoima na Korzu te drugi dio u 19:00 sati u Galeriji Principij.
vrijeme: 20.04.2023. -
prijava: 2.6.2023
url: https://fotoklubrijeka.hr/

Rijeka sad i Rijeka nekad
 

Fotoklub Rijeka u svom gradu njeguje hobističku fotografiju već više od 125 godina, živeći s njim svu dnevnu i povijesnu dinamičnost. Rijeka je grad u koji su se ukorijenjavale kojekakve europske i ideološke, i privredne, i obrazovne, i znanstvene ideje i sve je to utjecalo na  njegov identitetski okvir. Nasljeđe je bogato i nemjerljivo, a vrlo često i lako vidljivo kroz  njegov arhitektonsko-urbanistički ambijent. Baš zbog toga nasljeđa i skoro svakodnevnih mijena u  njegovu prostoru,  Fotoklub Rijeka godinama raspisuje fotografske natječaje kojima je cilj na što originalniji način interpretirati naš grad i njegove građane. Želimo uključiti što više autora ili građana u ovu fotografsku akciju pa smo napravili dvije kategorije i to:
·        Rijeka sad
·        Rijeka nekad     
 
Na ovoj izložbi dodijelit ćemo i nekoliko važnih nagrada za fotografije koje na najoriginalniji način interpretiraju naš grad i njegove građane:
 
·        Nagrada Viktor Hreljanović - sastoji se od plakete uz koju ide i pripadajuće tiskano priznanje s tekstom obrazloženja i novčani dio od 200,00 €  /Ovdje pogledaj tko je Viktor Hreljanović/
·        Diploma - tri ravnopravne diplome u tiskanom obliku i novčani dio od 100,00 €  po diplomi
·        Pohvala - tri ravnopravne pohvale u tiskanom obliku
·        Certifikat dobivaju autori čije fotografije budu odabrane za izložbu
 
 
DRUGA KATEGORIJA -  RIJEKA NEKAD:
 
Cilj je ove kategorije prikupljanje neformalnih fotografija naših sugrađana i svih ostalih koji su tijekom vremena fotografirali Rijeku, a koje nisu objavljivane. Ovom kategorijom želimo formirati zbirku fotografija Rijeke nekad viđenu očima „običnih“, „malih“ anonimnih ljudi.
 
U ovoj kategoriji prikupljamo fotografije iz porodičnih arhiva ili autorskih zbirki na način da te fotografije trebaju biti starije od 15, 20, 30, 40, 50 i više godina.
Mnogi su se naši Riječani u raznim prigodama fotografirali u svome gradu, ali također i turisti ili poslovni ljudi koji su nakratko boravili u Rijeci.  Fotografirali su se  na Korzu, Trsatu, luci, tržnici itd. To je za sve njih draga uspomena, a za nas ima izuzetnu dokumentarnu vrijednost jer se na slici vidi dio Rijeke koji se od toga doba do danas najvjerojatnije izmijenio.
 
Neće se prihvaćati fotografije presnimljene iz časopisa ili nekih drugih publikacija ili pak „skinute“ s interneta.
U ovoj kategoriji nemamo nagrade, ali zato svaki sudionik dobiva od organizatora zahvalnicu i njegovo se ime trajno upisuje u knjigu donatora Fotokluba Rijeka.
Prijave i prve i druge kategorije šalju se isključivo na e-mail: natjecajifkri@gmail.com
Više o natječaju možete čitati ovdje: https://fotoklubrijeka.hr/fotografski-natjecaj-rijeka-sad-i-rijeka-nekad/