Preskočite na glavni sadržaj

Fotografski natječaj: Kišna Rijeka, Rijeka pod kišobranom (Rok: 31.5.2024.)

Fotoklub Rijeka raspisuje natječaj na temu svoga grada, a ove godine je tema kiša, tj. Kišna Rijeka, Rijeka pod kišobranom. Pravo prijave na natječaj imaju punoljetni autori/-ce.
vrijeme: 26.03.2024. - 31.05.2024.
url: https://fotoklubrijeka.hr/

Kišna Rijeka, Rijeka pod kišobranom

Kiša, kiša i samo kiša. Kiša ljetna, zimska, topla, hladna, ledena, tropska, monsunska. Nema kakvih ih nema -negdje više, negdje manje. Neki vape za njom, a nekima je „preko glave“. Bilo kako bilo,  kiša je neminovnost, ona je realnost ove civilizacije,  dio je obnovljivog ciklusa života na ovoj planeti. Dakle, kiša je egzistencijalna supstanca. Dobri poznavatelji prilika i oni koji to statistički prate kažu da je Rijeka najkišovitiji grad u ovom dijelu Europe, a drugi pak potvrđuju da je Rijeka po količini i učestalosti kiše odavno premašila London. Ako je to tako, a izgleda da jeste, onda je kiša jedna od identitetskih odrednica našega grada Rijeke. Zbog te činjenice i te prirodne ljepote i datosti kiše tražimo najbolje i najljepše fotografske interpretacije kiše u Rijeci, stoga ovogodišnji natječaj  možemo nazvati Kišna Rijeka, Rijeka pod kišobranom itd.
 
Fotoklub Rijeka u ovom istom gradu njeguje hobističku fotografiju već više od 127 godina, živeći s njim svu dnevnu i povijesnu dinamičnost. Rijeka je grad u koji su se ukorijenjavale kojekakve europske i ideološke, i privredne, i obrazovne, i znanstvene ideje i sve je to utjecalo na  njegov identitetski okvir. Nasljeđe je bogato i nemjerljivo, a vrlo često i lako vidljivo kroz  njegov arhitektonsko-urbanistički ambijent. Baš zbog toga nasljeđa i skoro svakodnevnih mijena u  njegovu prostoru,  Fotoklub Rijeka godinama raspisuje fotografske natječaje kojima je cilj na što originalniji način interpretirati naš grad i njegove građane. Želimo uključiti što više autora ili građana u ovu fotografsku akciju pa smo napravili dvije kategorije i to:
 
·      Kišna Rijeka, Rijeka pod kišobranom
·      Rijeka nekad      
 

Pravila natječaja mogu se pročitati i Prijavnica preuzeti na poveznici: 
https://fotoklubrijeka.hr/natjecaj-kisna-rijeka-rijeka-pod-kisobranom/