Preskočite na glavni sadržaj

Fotonatječaj 'Knjiga svaki dan 2021. - Čitam. Osjećam.' (Rok: 1.10.2021.)

Fotografski natječaj Gradske knjižnice Požega, koji spaja fotografsku i književnu umjetnost, provodi se osmu godinu zaredom. Prijave se primaju do 1. listopada 2021.!
vrijeme: 01.09.2021. - 01.10.2021.
url: http://www.gkpz.hr/foto-natjecaj/

Knjiga svaki dan projekt je Gradske knjižnice Požega koji se provodi od 2014. godine, a njegovu je vrijednost prepoznalo i Ministarstvo kulture i medija uz čiju se potporu održava od 2017. godine.
 
Projekt koji se sastoji od fotonatječaja, izložbe najbolje ocijenjenih radova i međuknjižnične suradnje, ove se godine provodi na temu 'Čitam. Osjećam'. Sve što trebate učiniti je snimiti fotografiju osobe na čijem se licu iščitava emocija potaknuta čitanjem, pri čemu nije nužno da se na fotografiji vidi knjiga, a orijentacija fotografije treba biti portretna. 
 
Stručno prosudbeno povjerenstvo odabrat će tri najuspješnija rada koji osvajaju vrijedne nagrade od kojih je glavna novčana u iznosu od 1000 kuna te najuspješnije fotografije koje sudjeluju u izložbi. Ove godine pristigle će fotografije vrednovati povjerenstvo u sastavu: Damir Hoyka (fotograf), Tatjana Kostanjević (akademska kiparica), Mia Matijević Akrap (akademska slikarica) i Aleksandra Šutalo kao predsjednica Povjerenstva i predstavnica organizatora.
 
Otvorenje izložbe najuspješnijih fotografija, po ocjeni Prosudbenog povjerenstva, bit će organizirano 13. listopada 2021. u okviru programa svečanog otvorenja Mjeseca hrvatske knjige u Gradskoj knjižnici Požega, kada će biti održano i svečano proglašenje pobjednika te uručenje priznanja autorima izloženih fotografija. Nakon što je pogledaju posjetitelji Gradske knjižnice Požega, izložba će gostovati i u knjižnicama drugih gradova.