Preskočite na glavni sadržaj

Festival tolerancije 2014.

Festival tolerancije 2014.
Festival židovskog filma (Jewish Film Festival), koji  izborom filmova i drugih popratnih događanja nastoji educirati o Holokaustu, promovirati židovsku kulturu, zagovarati multikulturalni dijalog, toleranciju i zajedničke vrijednosti kao temelj suživota u nacionalno i vjerski različitim okruženjima. Održava se jednom godišnje u  Zagreb, u organizaciji udruge FSŽF Zagreb.
vrijeme: 18.05.2014. - 24.05.2014.

Festivalski program 8. JFF-a sastoji se od osam programskih cjelina: Filmskog programa, Edukacijskih jutara - obrazovnih programa o Holokaustu i toleranciji, Glazbenog programa, Tematskih izložbi Radionice talenata , Književnih večeri, Okruglog stola na temu "Otuđenje umjetnina- Odred za baštinu" te Festival Marketa, inovativnog festivalskog programa koji je  zamišljen kao prostor komunikacije uglednih europskih i svjetskih filmskih festivala.
Filmski program posvećen je 20. obljetnici Schindlerove liste. Tijekom sedam festivalskih dana bit će prikazano više od 70 dokumentarnih, kratkometražnih i dugometražnih igranih filmova, među kojima igrani filmovi  "Victor Young Perez" Jaquesa Ouanichea i "Posljedice" Wladyslawa Pasikowskog te dokumentarci "Iskonsko zlo"  Stefana Ruzowitzkog i "Pasti će noć" Andre Singera. Publika će moći vidjeti i novi film Volkera Schlondorffa “Smiraj na moru”. Autori navedenih filmova prisustvovat će projekcijama u Zagrebu kao gosti festivala.
 

Filmski program


Počasni predsjednik Festivala tolerancije: Branko Lustig.
Direktorica Festivala tolerancije: Nataša Popović.

Festival je prvi put organiziran 2007. godine.


kontakt:

Festival suvremenog židovskog filma Zagreb
Vojnovićeva 15, 10 000 Zagreb
Tel / fax: + 385 1 48 136 58
E-mail: info@jff-zagreb.hr