Preskočite na glavni sadržaj

Dva poziva HDLU-a Zagreb - 'Umjetnik na društvenoj mreži' i 'Umjetnik kao kustos'

HDLU Zagreb poziva zainteresirane likovne umjetnike iz Zagreba, Hrvatske i šire, nezavisno od članstva u strukovnim udrugama, da se odazovu na dva poziva kroz koje se želi, na inovativne, ali i praktične načine, predstaviti rad likovnih umjetnika u ovim uvjetima kada je rad mnogih izložbenih prostora otežan zbog pandemije, ali i zagrebačkih potresa. 
vrijeme: 12.04.2021. -
url: https://hdlu-zagreb.hr/
Svi zainteresirani umjetnici mogu se javiti na e mail: hdlu.zagreb@outlook.com.

Tekst poziva donosimo u nastavku.

1. U sklopu prvog poziva, ''Umjetnik na društvenoj mreži'', pozvani su likovni umjetnici – slikari, kipari, grafičari, ilustratori, crtači stripova, dizajneri, fotografi, i dr. – da nam dostave link na svoju umjetničku facebook stranicu koju sami uređuju i na kojoj predstavljaju svoje likovne radove. Kroz čitavu ovu, 2021. godinu planiramo našoj likovnoj publici predstavljati te umjetničke facebook stranice i na našoj facebook stranici ''Zagrebački likovni umjetnici – HDLU Zagreb'' ( https://www.facebook.com/likumzg ), na kojoj smo do sada već postigli veliku posjećenost od 2940 čitalaca koji nas prate.
 
Umjetnici koji žele sudjelovati u projektu ''Umjetnik na društvenoj mreži'', na mail udruge hdlu.zagreb@outlook.com trebaju nam poslati link na svoju umjetničku facebook stranica, uz kratak opis što predstavljaju na toj stranici, te kraću strukovnu biografiju o svom umjetničkom obrazovanju i djelovanju. Roka nema, umjetničke facebook stranice predstavljati ćemo našoj likovnoj publici kroz čitavu ovu godinu.
 
2. U sklopu drugog poziva, ''Umjetnik kao kustos'', odlučili smo pozvati likovne umjetnike, koji u Zagrebu, Hrvatskoj i šire djeluju i kao kustosi: organiziraju izložbe svojim kolegama, izrađuju virtualne izložbe, pišu o radu drugih likovnih umjetnika, osmišljavaju različite umjetničke koncepte i projekte.
 
U udruzi HDLU Zagreb posebno potičemo likovne umjetnike i da se okušaju kao kustosi, jer ima mnogo likovnih umjetnika u nas koji sjajno pišu i imaju brojne zanimljive umjetničke koncepte i kustoske projekte koje su sami osmislili za svoje kolege, te nam je cilj predstaviti što veći broj takvih likovnih umjetnika, koji se bave i kustoskim radom.
 
Takve umjetnike onda pozivamo da nam na mail udruge hdlu.zagreb@outlook.com dostave svoju profesionalnu biografiju i opis kustoskih projekata koje su do sada radili, te nam mogu dostaviti i link na neku svoju web stranicu ili facebook stranicu gdje su predstavljeni njihovi kustoski projekti, tekstovi i likovne recenzije. Sa najzanimljivijim umjetnicima - kustosima planiramo nastaviti suradnju, tako što ćemo povremeno njihove likovne recenzije i najave izložbi u njihovoj organizaciji objavljivati i na portalu ''Zagrebački likovni umjetnici'' ( https://likumzg.wordpress.com/ ).
 
Mogu se javiti svi likovni umjetnici koji to žele, nezavisno o članstvu u strukovnim udrugama. Također nema natječajnog roka, poziv umjetnicima - kustosima trajno je otvoren u cilju većeg povezivanja i upoznavanja umjetnika, razvijanja budućih zanimljivih suradnji i tzv. ''digitalnih prilagodbi'' umjetničkih sadržaja, koji će biti dostupni i širem krugu publike u Hrvatskoj i izvan nje.