Preskočite na glavni sadržaj

Dubioza Kolektiv dvostruki headliner posljednjeg Pozitivnog koncerta

Tradicionalni Pozitivan koncert, posvećen obilježavanju Svjetskog dana AIDS-a, ove se godine održava 15. i ujedno posljednji puta, s Dubioza Kolektivom kao headlinerom oba dana, i 22. i 23. studenog, u Velikoj dvorani zagrebačkog Doma sportova.
vrijeme: 22.11.2019.
mjesto: Zagreb; Dom sportova
url: https://hr-hr.facebook.com/Pozitivankoncert/
Pozitivan koncert organiziraju Hrvatska udruga za borbu protiv HIV-a i virusnog hepatitisa (HUHIV) i Los Angeles agencija (LAA) s ciljem ukazivanja na probleme AIDS-a i HIV-a, te jačanja svijesti o važnosti očuvanja zdravlja, odgovornog ponašanja, potrebe testiranja i anti-diskriminacije.


U 14 godina održavanja, Pozitivan koncert profilirao se kao važan domaći glazbeni zimski događaj i jedan od najmasovnijih koncerata u regiji, jedini na današnjoj hrvatskoj sceni koji se održava u Velikoj dvorani Doma sportova i to dva dana zaredom.


"Pozitivan koncert, naša najznačajnija i najdugovječnija dvoranska svirka svojim će 15. izdanjem ujedno i završiti svoj put. S Dubioza Kolektivom, kao headlinerom oba dana, i uz vjerojatno najjači lineup dosad, velikim dvodnevnim događanjem u Velikoj dvorani zagrebačkog Doma sportova, Pozitivac odlazi u povijest", priopćili su organizatori.


Kao svojevrstan "programski kuriozitet" 15. Pozitivnog koncerta najavljuju svojevrsnu "rezidenturu" Dubioze Kolektiva, koji će nastupiti s punim koncertom obje večeri.


U petak, 22. studenog, program u Domu sportova otvorit će grupa Manntra, nakon koje se na pozornicu penju Mile Kekin sa svojim solo materijalom i Darko Rundek s Ekipom. U subotu 23. studenog koncert će otvoriti zagrebački Antenat, poslije kojih dolaze dvije hip hop institucije, dvojac Krankšvester, koji će tako zabilježiti svoj premijeran nastup na Pozitivcu, te Tram 11.


Dosadašnje programe Pozitivnog koncerta ispunjavala su velika domaća, regionalna, ali i međunarodna imena, među kojima se posebno ističu Josipa Lisac, Hladno pivo, Bajaga & Instruktori, Urban & 4, Let3, Brkovi, PipsCHips&Videoclips, Elemental, Goran Bare & Majke, TBF, Jinx, Laibach, Kawasaki 3P, Nipplepeople, S.A.R.S., Quasarr, M.O.R.T., Kandžija & Gole žene, Repetitor, Svadbas, The Stranglers, Stereo MCa i prošlogodišnji headlineri Editors te Darko Rundek i Dubioza Kolektiv.


"Kroz dugih 15 godina Pozitivan koncert višestruko je ispunio svoju misiju, dotaknuo mnoge generacije i utjecao na stvaranje zdravijeg društva. Svrha i misija Pozitivnog koncerta i dalje će živjeti i razvijati se. Udruga HUHIV nastavit će tradiciju usmjerenu edukaciji i zdravlju mladih u formatima prilagođenim novim generacijama, s ciljem stvaranja 'AIDS free' generacije. Hvala svim fanovima, glazbenicima, partnerima, sponzorima, suradnicima i medijima koji su zajedno s nama širili pozitivne vibracije što ćemo nastaviti i u narednim godinama", poručuju organizatori. (Hina)