Preskočite na glavni sadržaj

Dokumentacijska online izložba 'Skulptura u online formatu / Vodiči za pokretanje'

Dokumentacijska online izložba u okviru programa 'Skulptura u online formatu / Vodiči za pokretanje' od kraja lipnja 2021. dostupna je na mrežnim stranicama projekta. Autorica koncepta i radova je akademska kiparica Marina Bauer, a online iskustvene susrete osmislile su i vodile M. Bauer i plesna umjetnica i somatska praktičarka Zrinka Šimičić Mihanović.
vrijeme: 29.06.2021.

Na poveznici su objedinjeni materijali nastali na dva ciklusa iskustvenih susreta održanih u svibnju i lipnju ove godine.

Uz upute i vođenje autorica sudionici su u vlastitom domu zajednički (re)kreirali fizičko iskustvo izložbe izoštravajući percepciju, usmjeravajući pažnju na tijelo, pokret i dodir. Kroz prepoznavanje i preoblikovanje skulpturalnih svojstava stvari i prostora stana te osvještavanje fizičkih odnosa i vlastitog tijela nastajali su novi “krajolici”, nove situacije i nova iskustva.

Na stranici su objavljene fotografije radova i situacija koje su sudionici fotografirali u svom domu, screenshot-ovi susreta, fotografije radova u izvedbi autorice, citati iz razgovora tijekom susreta te tekstovi osvrta povjesničarke umjetnosti Jasmine Fučkan.

Dokumentacijska online izložba je trajno postavljena na poveznici, a bit će nadopunjavana materijalima iz sljedećih ciklusa.

Program je podržan od Ministarstva kulture i medija putem Javnog poziva za programe digitalne prilagodbe i kreiranje novih kulturnih i edukativnih sadržaja.