najave

Pozdrav ljetu u kinu 'Tuškanac'


vrijeme: 06.07.2019. 11 h
mjesto: Zagreb; Kino Tuškanac, Tuškanac 1

Filmski program 'Pozdrav ljetu' održat će se u subotu, 6. srpnja, u 11 sati, u kinu 'Tuškanac' uz objavu selekcije Filmske revije mladeži i Four River Film Festivala i premijerno prikazivanje radova s ovogodišnjih obrazovnih radionica.
 

Najvažniji dio događanja za mnoge male filmaše i filmašice diljem Hrvatske i inozemstva bit će objava radova koji su uvršteni u program 24. Filmske revije mladeži i 12. Four River Film Festivala, koji se održavaju od 11. do 15. rujna.


Selekcijsku komisiju za Filmsku reviju mladeži i Four River Film Festival čine Ana Đordić, profesorica hrvatskog jezika i medijske kulture, filmski kritičar Boško Picula,te snimateljica i redateljica Dinka Radonić, a za Reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva djece montažerka Marina Andree Škop, redateljica Čejen Černić Čanak te Astrid Nox, medijska teoretičarka i praktičarka te profesorica na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu.


Drugi dio subotnjeg programa je premijera filmova koji su nastali u sklopu obrazovnih ciklusa održanih ove godine u kinu Tuškanac. I ove godine programe su pohađali brojni srednjoškolci, učenici viših i nižih razreda osnovnih škola.


Obrazovni program u kinu Tuškanac jedinstven je program filmske nastave na području Republike Hrvatske. Radionice su namijenjene osnovnoškolcima, a filmska nastava je jedini filmsko obrazovni program namijenjen srednjoškolskim učenicima i uz to je potpuno besplatan.
 

Izvor: HAVC
 

(R.P.B., 05.07.2019)