" />
izložba

Izložba 'Suvremena kazališna i filmska scena 2017. - 2019.'


vrijeme: 11.06.2019. - 24.06.2019.
mjesto: Zagreb; Muzej Mimara, Rooseveltov trg 5

Bijenalna izložba ULUPUH-ove Sekcije za filmsku i kazališnu umjetnost naslovljena 'Suvremena kazališna i filmska scena 2017. – 2019.' u Muzeju Mimara od 11. do 24. lipnja predstavlja radove četrnaestero hrvatskih umjetnika i umjetnica, kostimografa i kostimografkinja, scenografa i scenografkinja, dizajnera/oblikovatelja svjetla i (jedne) oblikovateljice i kreatorice lutaka.

Izloženi radovi čine mozaik različitih stilova i kodova zapamtljivih ostvarenja koja spajaju kazališnu, likovnu i vizualnu umjetnost. Raznoliku stvaralačku igru, suodnose prostora, tijela, govora i glasa, egzistencije i osobe realizirane u hrvatskim institucionalnim i izvaninstitucionalnim kazalištima i grupama te u filmskim i televizijskim djelima, u predstavama i inscenacijama namijenjenima odrasloj i dječjoj publici kreiraju autori svih naraštaja, s naglaskom na srednjoj i mlađoj generaciji.“ (Mira Muhoberac, iz predgovora)

 

Žiri: Dinka Jeričević, Doris Kristić, Miljenko Bengez

 

Izlažu članovi Sekcije: Ivana Bakal, Srđan Barbarić, Barbara Bourek, Martina Franić, Marin Gozze, Tomislav Kobia, Tihomir Milovac, Margareta Peršić, Katarina Radošević Galić, Miljenko Sekulić, Marija Šarić-Ban, Jadranka Tomić, Elvira Ulip, Mirta Vekić

 

Ulaz je slobodan!

 

Izložba je realizirana uz financijsku potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske, u partnerstvu s Muzejom Mimara.
 

(R.P.B., 07.06.2019)

Tagovi: izložba, ulupuh