najave

Artistico – festival nekonvencionalne umjetničke produkcije i dizajna


vrijeme: 23.06.2019.
mjesto: Rovinj

I ove će se godine, u šest ljetnih termina, na rovinjskoj rivi održati ARTISTICO – festival nekonvencionalne umjetničke produkcije i dizajna na kojem posjetitelji imaju priliku upoznati drugačije i nesvakidašnje umjetničke sadržaje, jedinstvene radove i proizvode domaćih i stranih autora. Prvi Artistico održat će se 23.06, a zatim i 07.07., 21. 07., 04.08. 16.08., te 07.09.2019. 

Nasuprot komercijalne ponude, Artistico nudi raznovrstan program koji posjetiteljima približava umjetnički rad te potiče njihove vlastite kreativne snage: od umjetničkih izložbi i radionica, preko art marketa do instlacija koje su u interakciji s publikom, kao i sadržaja posebno osmišljenih za najmlađe posjetitelje.

Poziv za izlagački dio programa je otvoren. Sudjelovanje u Artisticom ART MARKETU omogućuje autorima predstavljanje svojih radova, kolekcija, brendova ili proizvoda manufaktura u jednom od najposjećenijih gradova u srcu turističke sezone, ali i povezivanje s umjetničkim galerijama i nove suradnje, dobru prodaju i naravno, dobru zabavu. Na Artisticu su dobrodošli slobodni umjetnici, slikari, kipari, dizajneri, fotografi, tradicijski i umjetnički obrti, proizvođači nekonvencionalnih suvenira, dekorativnih i uporabnih predmeta, umjetničke udruge i zadruge, studenti likovnih akademija i kreativci.
Poziv je otvoren do popunjenja organičenog broja izlagačkih mjesta.

Opširnije:
https://udrugarekreator.wixsite.com/artistico2019


(D.H.F., 16.05.2019)