Preskočite na glavni sadržaj

IFCC 2015.

IFCC 2015.
Nagrada za kreativce iz svih domena vizualnog izražavanja - 'Sudnji dan' dobila je ove godine svoju proširenu verziju i pretvorila se u međunarodni festival, koji će u zadnjem tjednu svibnja, ugostiti brojne domaće i inozemne autore iz industrije oglašavanja, video-igrica, grafičkog dizajna, stripa, ilustracija, a sve posjetitelje očekuju popratne izložbe i zabavni sadržaji.
vrijeme: 25.05.2015. - 30.05.2015.
'Sudnji Dan' i dalje će ostati nagrada za profesionalce u komercijalnom i neprofitnom sektoru, te studente, bit će dodijeljena i ove godine, ali u sklopu festivala koji je preimenovan u Independant Festival of Creative Communications (IFCC). Dakle, dosadašnji potpis Sudnjeg Dana – 'Nezavisni festival kreativnih komunikacija' – novi je službeni naziv festivala, a kratica IFCC se koristi zbog njegova međunarodnog karaktera, pojasnili su u utorak na konferenciji za novinare organizatori festivala Boonika i Boonar Studia. Sudnji Dan tako ostaje ceremonijalna dodjela nagrada, sada i veliko finale IFCC-a, najavljeno je.

Festival će se održavati od 25. do 30. svibnja na više lokacija u centru grada Zagreba, u kinu Europa, KIC-u, Zagrebačkom plesnom centru te na još nekoliko lokacija.

Kroz svih šest festivalskih dana održavat će se brojne edukacije i radionice na koje je prijavljeno preko 60 predavača iz cijelog svijeta, više od 500 polaznika sudjelovat će u radionicama za koje se treba prijaviti putem web stranice festivala, a na izložbama, prezentacijama, filmskim projekcijama i ostalim zabavnim sadržajima za publiku organizatori očekuju i do pet tisuća posjetitelja.

Za nagradu Sudnjeg dana dosad je pristiglo nekoliko stotina radova. Njih očekuju nagrade u 18 kategorija - oglašavanje, dizajn ambalaže, loga, weba, animacije, mobilne aplikacije, fotografije itd.

Nezavisni festival kreativnih komunikacija okupio je sve stvaraoce i ljubitelje video i društvenih igara, oglašavanja, filmske industrije, izdavaštva i umjetnosti, puno autora koji se se bave nekim tipom vizualnog izražavanja, neovisno o žanru i njihovoj formalnoj naobrazbi. Na njemu će se okupiti umjetnici i autori iz cijele regije kojima će to biti jedinstvena prilika da sudjeluju u radionicama domaćih i stranih predavača i nauče stvari koje nemaju prilike naučiti nigdje drugdje, ističu organizatori festivala.
(Hina)