Preskočite na glavni sadržaj

20. PUF

20. PUF
Međunarodni festival neverbalnog, izvaninstitucijskog kazališta, propituje i afirmira suvremeno istraživalačko i izvaninstitucijsko hrvatsko kazalište sučeljujući ga s aktualnim estetikama i poetikama svjetskog kazališta. Predstave prati žiri koji najboljima dodijeljuje nagrade: Kaplja ( za pojedinačno ili skupno ostvarenje), Vjetar (za istraživačke dosege) i Oblak ( za scensko promišljanje).
vrijeme: 01.07.2014. - 05.07.2014.
Ove će godine po prvi put biti uručena i nagrada Grom - "za umjetničko i organizacijsko postignuće, za posvećenost kazalištu kao alternativi životu i alternativnom kazalištu kao životnom izboru".

Umjetnički direktor festivala: Branko Sušac.

Jubilarni,  20. međunarodni kazališni festival PUF započinje  nastupom španjolske skupine udaraljkaša "La banda del surdo". U pet festivalskih dana bit će prikazano deset gostujućih predstava iz Francuske, Španjolske, Izraela, Češke, Slovačke i Slovenije. Predstave će pratiti festivalski žiri u sastavu: Nebojša Borojević, Vlatka Volarović i Bojana Ćustić Juraga.

Ovogodišnji Anno Domini projekt “Forgotten bodies” koprodukcija  je francuske Oriantheatre Company i pulskog kazališta Dr. INAT.

Uz kazališni program redovito će se kasno navečer izvoditi i glazbeni program u Festivalskom klubu (u DC-u Rojc u Monteparadiso klubu), a otvorit će se i dvije izložbe u Dnevnom boravku DC-a Rojc: “20 godina PUF-a: Retrospektiva plakata 1994. - 2014.” i izložba slika Seada Galijaševića “U inat INAT-u”.
Sva festivalska događanja za posjetitelje su besplatna.


PUF je osnovan 1994. godine, a u proteklih 19 godina izvedeno je više od 170 predstava te više od sto popratnih programa.
Festival je učlanjen u međunarodne asocijacije AITA (Amateur International Theatre Association) i IETM (Informal European Theater Meeting).


kontakt:


Kazalište Dr INAT
Sergijevaca 32/I, 52100 Pula  
Tel/fax: + 385 52 223 915 
E-mail: sakud@pu.t-com.hr