Preskočite na glavni sadržaj

Art ćakula

Art ćakula
Art ćakula je online zajednica umjetnika koju je u travnju 2020 pokrenula riječka umjetnica Ivana Egić, a programi su dostupni na YouTube-u.
Nastala je u izvanrednim okolnostima pandemije u travnju 2020. kada su svi umjetnički događaji bili otkazani. Umjetnici su bili pozvani na virtualno povezivanje i druženje. Osim iz Hrvatske, na Art ćakulu su se odazvali umjetnici iz 6 zemalja, preko ZOOM platforme. Art ćakula kontinuirano svaki tjedan kreira nove kulturne i edukativne sadržaje koji se ostvaruju i plasiraju u javnost kroz nedjeljna online druženja i izlaganja umjetnika.

Susreti obuhvaćaju razmjenu iskustava i znanja, predstavljanje individualnih umjetničkih pristupa, kolonija, web stranica, PR alata, diskutiranje o aktualnostima u umjetnosti i problemima s kojima se umjetnici susreću u svojoj struci. Snimke svih Ćakula javno su dostupne na YouTube kanalu. Kontinuirani brainstorming članova redovito se odvija i na Facebook stranici, facebook grupi Art ćakula i Instagramu.

Program podržava Ministarstvo kulture i medija putem Javnog poziva za programe digitalne prilagodbe i kreiranje novih kulturnih i edukativnih sadržaja.