najave

Bjelovar - Na Večeri nacionalnih manjina nastupa više od 400 izvođača


vrijeme: 24.11.2018.
mjesto: Bjelovar

Više od 400 izvođača nastupit će na 12. večeri nacionalnih manjina koja će se održati u subotu, 24. studenoga u Bjelovaru, najavljeno je u srijedu na konferenciji za novinare u gradskoj upravi. 

Večer nacionalnih manjina, koju organizira Češka obec iz Bjelovara, među najvećim je kulturnim priredbama toga grada, a ovaj put u bogatom programu nastupit će pripadnici devet nacionalnih manjina.

Predstavit će se bošnjačka, češka, mađarska, makedonska, njemačka, romska, ruska, slovačka i srpska nacionalna manjina, a kao posebni gosti i društva iz Albanije, Češke te iz KUD Sesvete iz Hrvatske.

Nastupe će upotpuniti ponuda gastronomskih delicija koje su karakteristične za određenu matičnu zemlju, a posjetitelji će ih moći besplatno kušati na ulazu u dvoranu. Glavni pokrovitelj priredbe je Grad Bjelovar, a sufinancira je Savjet za nacionalne manjine Republike Hrvatske.
"Bjelovar je grad u kojemu se njeguje multikulturalnost i tolerancija, a Večer nacionalnih manjina govori tomu u prilog", rekao je bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak. Istaknuo je da u Bjelovaru, po posljednjem popisu stanovništva iz 2011., od 22 registrirane nacionalne manjine u Hrvatskoj živi čak 21.
Zbog velikog zanimanja, Večer nacionalnih manjina ove se godine održava u Dvorani europskih prvaka, a organizator očekuje više od 2500 posjetitelja. (Hina)(D.H.F., 15.11.2018)