" />
festival

Prvi međunarodni Festival kazališta 'Znak i Zvuk' u CeKaTe-u


vrijeme: 27.09.2018. - 28.09.2018.
mjesto: Zagreb; Centar za kulturu Trešnjevka, Park Stara Trešnjevka 1

Centar za kulturu Trešnjevka i udruga DLAN predstavljaju prvi međunarodni Festival 'Znak i Zvuk' koji će se održati 27. i 28. rujna, s početkom u 18,30 sati, u velikoj dvorani CeKaTe-a. Festival je posvećen razvoju mješovite publike gluhih i čujućih te promociji bilingvalnih izvedbi i umjetnosti gluhih.

Festival će otvoriti bilingvalna predstava „Čuvari snova“ koju će simultano na znakovnom i glasovnom hrvatskom jeziku izvesti čujući i gluhi glumci/ce iz udruge DLAN (Kristijan Ugrina, Iva Vrbos, Korana Ugrina i Lino Ujčić Matessa), u režiji predsjednika udruge DLAN i Festivala  Angela Naumovskog.

 

Nakon otvorenja FKZZ-, publika će imati jedinstvenu priliku pogledati predstave i performanse gluhih umjetnika iz Hong Konga, Belgije, Mađarske i Srbije. Osim festivalskoga dijela programa, FKZZ će doprinijeti i razvoju mješovite publike gluhih i čujućih održavanjem okruglog stola na temu „Uloga bilingvalnog teatra za razvoj inkluzije i umjetnosti gluhih i čujućih osoba“ koju će moderirati dr.sc. Mario Kovač i u kojoj će sudjelovati ugledni predstavnici iz svijeta umjetnosti gluhih, civilnog društva i javnog sektora.

 

Festival koproduciraju Centar za kulturu Trešnjevka i udruga DLAN, uz podršku Grada Zagreba, Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Zaklade Kultura Nova, Hong Kong Arts Development Council-a, ABba Europe, Hotela Laguna i tiskare Ban.

 

Cijena ulaznica /paket predstave 70 kn, ulaznice za pojedinačne predstave 20 kn.

Informacije i rezervacije na angelo@dlan.hr / udruga DLAN www.dlan.hr

Detaljan prikaz Festivala i opis predstava možete pronaći u FKZZ i na stranici CeKaTe-a

 

(R.P.B., 05.09.2018)