izložba

Izložba Tomislava Hršaka u dvorištu Državnog arhiva u Zagrebu


vrijeme: 30.05.2018.
mjesto: Zagreb, Državni arhiv u Zagrebu, Opatička 29

Državni arhiv u Zagrebu, povodom dana grada Zagreba, poziva na otvorenje izložbe Tomislava Hršaka 'Tirkizna upregnutost' koje će se održati u srijedu, 30. svibnja 2018. u 13.00 sati u dvorištu Arhiva, u Opatičkoj 29.

Ove godine izlaže izrazito mladi umjetnik, Tomislav Hršak. Razigrani oblici naglašavaju radoznalost i stvaranje. A upravo su to simboli dijela rada Arhiva – Arhiv korisnicima pruža informacije iz i o pohranjenom gradivu, a iz radoznalosti korisnika, istraživanja područja koja ih zanimaju, nastaju nova djela – knjige, izložbe, emisije i filmovi, obogaćuje se kultura i umjetnost te podiže razina znanja Zagreba i Hrvatske.

Želja organizatora je, sada već trogodišnju suradnju Arhiva, ustanove koju se obično povezuje s prošlošću, i mladih akademskih kiparica i kipara, čije vrijeme tek predstoji i okrenuti su budućnosti, učiniti trajnom, i jednom od prepoznatljivih, malih brandova Gornjeg grada i Zagreba. Zagrebački, hrvatski umjetnici imaju što reći i pridodati kulturi svijeta. Zagrebačka, hrvatska prošlost i budućnost materijalno su i kulturno dobro čovječanstva.

Izložbu će otvoriti izv. prof. art. Tomislav Buntak, prodekan Akademije likovnih umjetnosti i dopredsjednik Upravnog odbora Hrvatskog društva likovnih umjetnika
 

(D.H.F., 28.05.2018)

Tagovi: tomislav hršak