" />
koncert

Povratnički koncert grupe 'Boa' za otvorenje 'Ljeta u MSU'


vrijeme: 02.06.2018. - 14.07.2018.
mjesto: Zagreb; MSU, Avenija Dubrovnik 17

Zagrebački Muzej suvremene umjetnosti petu sezonu za redom organizira multimedijalnu manifestaciju 'Ljeto u MSU', kojom spaja glazbu, likovnost, film i performanse, te od ove godine i književnost, a koja će se ove godine održati od 2. lipnja do 14. srpnja.

Za koncert otvorenja odabrani su povratnici na scenu, art rock grupa Boa, nakon kojih 9. lipnja slijedi još jedan uspješan povratnički koncert -zagrebačke rock grupe Kojoti.
 
Treća subota "Ljeta u MSU", 16. lipnja, dovodi nagrađivanu jazz senzaciju Chui, a 30. lipnja Hladno pivo izvodi program svojih najvećih hitova iz proteklih trideset godina karijere.
 
U subotu, 7. srpnja nastupa beogradski post punk trio Repetitor, a sezonu 14. srpnja zatvaraju Mayalesi koji tom prigodom slave 25 godina karijere te novi album za koji su dobili Porina za najbolji rock album godine.
 
Projekcije odabranih filmova u programu "Best of Metropolis"
 
"Ljeto u MSU" organizira i projekcije ponajboljih filmova iz protekle sezone "Best of Metropolis", četiriju francuskih komedija - "Kao avion", "Sjećanja", "Isabellino sunce" i "Victoria", te dvije drame "Sretni kraj" i "Viktorija i Abdul".
 
Na nekoliko lokacija unutar Muzeja svake večeri prije koncerta, nastupaju hrvatski performeri s djelima koja povezuju pop kulturu i suvremene umjetnost.
 
Moći će se razgledati i tri izložbe - multimedijalnog umjetnika Tomislava Brajnovića, zatim "Područja doticaja - arhitektura Graza i Zagreba" te izložbu "Rez/Cut - kolaž u 20. i 21. stoljeću u srednjoj i istočnoj Europi".
 
Na izložbi "Područja doticaja - arhitektura Graza i Zagreba"  MSU i Kunsthaus Graz predstavljaju inovativna djela štajerskih arhitekata te radove domaćih umjetnika koji se oslanjaju na one avangardnih zagrebačkih arhitekata, a izložba "Rez/Cut", kroz brojna djela različitih generacija suvremenih umjetnika iz Hrvatske i srednje Europe prikazuje putanju kolaža kroz povijest.
 
Ovogodišnja novost su književna čitanja domaćih autora svih generacija, u okviru kojih će Dorta Jagić, Alen Brlek, Jasna Žmak, Ana Škvorc, Dinko Telećan, Ivan Šamija, Sven Popović, Marija Dejanović, Darko Šeparović, Lara Mitraković, Suzana Matić i Ivan Jozić čitati svoja djela.
 
U slučaju kiše koncerti će se održati na platou MSU-a, kod tobogana. (Hina)

(R.P.B., 11.05.2018)