Preskočite na glavni sadržaj

Izložba hrvatske umjetnice Nike Radić u Berlinu

U sklopu hrvatskog predsjedanja Vijećem EU, u petak, 21. veljače, u prostorijama Kunstverein am Rosa-Luxemburg-Platz u Berlinu otvorena je izložba 'My Voice Will Go with You' umjetnice Nike Radić.
vrijeme: 21.02.2020.
mjesto: Njemačka; Berlin
url: http://www.rosa-luxemburg-platz.net/
Naslov izložbe "Moj glas će te pratiti" izjava je američkog psihijatra Miltona Ericksona koji je prvi put redovito koristio hipnozu u svojoj terapijskoj praksi sredinom 20. stoljeća.
 
"Izložba Nike Radić poigrava se s Ericksonovim elementima hipnoze kako bi posjetiteljima ponudila druge mogućnosti za razgledavanje okoline i kako bi pokazala paralelu između hipnoze i umjetničkog djela kao medija i metoda", napominje se u najavi.
 
Nika Radić rođena je 1968. u Zagrebu gdje je diplomirala kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnosti te završila povijest umjetnosti na sveučilištu u Beču.
 
Izlagala je na više od 200 izložbi po cijeloj Europi i pisala tekstove o temama kojima se bavi u svom umjetničkom radu, koji su objavljivani u knjigama i časopisima. Dobitnica je i nekoliko prestižnih nagrada.
 
Izložbu je financijski podržalo Ministarstvo kulture, a dio je kulturnog i umjetničkog programa u zajedničkoj organizaciji Ministarstva kulture i Ministarstva vanjskih i europskih poslova, kojim se Hrvatska predstavlja tijekom predsjedanja Vijećem EU.
 
Njezina berlinska izložba će se moći razgledati od 22. veljače do 1. ožujka, uz besplatan ulaz. (Hina)