obavijest

'Kul advent' ispred zagrebačkog HNK


vrijeme: 04.12.2017. - 23.12.2017.
mjesto: Zagreb, Trg Republike Hrvatske

U sklopu "Adventa u Zagrebu" ove godine se premijerno ispred Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) na Trgu Republike održava KUL ADVENT, koji u središte zbivanja stavlja umjetnički izričaj. Pod motom "I kultura je Kul" KUL ADVENT se održava do 23. prosinca, svakodnevno od 17 do 22 sata. 
U središte adventskih zbivanja stavlja se umjetnički izričaj, glazbeni i likovni, a na mjestima ispred i oko HNK smjenjivat će se zvuci klasičnih, jazz i soul skladbi, uz live nastupe domaćih glazbenika, nastupe DJ-eva i zborova, među kojima i dječjih te vokalnih ansambala s božićnim napjevima i repertoarom.
Inicijativu da se HNK zajedno s prostorom oko kazališta ove godine stavi u svrhu promicanja visoke kulture, kulturnih djelatnosti i umjetnika, a sve u skladu s duhom Božića i adventskog razdoblja, pokrenuo je Grad Zagreb s Kulturnim centrom Travno. Uz naglasak na glazbenu, scensku, likovnu i primijenjene umjetnosti te promociju, tom se manifestacijom želi naglasiti i značaj umjetnika kao aktivnih dionika hrvatskog društva.

Uz bogat program, u prigodnim adventskim kućicama oko HNK, od ponedjeljka mladi umjetnici imat će priliku predstavljati svoja umjetnička djela, a posjetitelji će moći kupiti  prigodan božićni i novogodišnji dar. Ponudu KUL ADVENT-a zaokružuje i gastronomska ponuda, s naglaskom na kulinarske delicije i specifičnosti kulinarske tradicije iz raznih dijelova Hrvatske.

Za danas, u 17 sati najavljen je jazz program uz nastup Tomija Novaka & Kreše Oremuša feat. Anastasija Kapetanova, a večer će biti zaokružena uz program "Božić 21. stoljeća", u sklopu kojega će nastupiti studenti Muzičke akademije klasičnim djelima, od baroka, klasike do jazza i božićnih evergreena. (HRT)

 

(D.H.F., 04.12.2017)

Tagovi: kul advent