Preskočite na glavni sadržaj

BADco.: Vremenske bombe

Siva zona – prostor suvremene i medijske umjetnosti predstavlja trodijelni film 'Vremenske bombe' izvedbene skupine BADco iz Zagreba. Program će se održati u subotu, 24. kolovoza 2019. u 21 sat, u Ljetnom kinu, Korčula. Ulaz je slobodan.
vrijeme: 24.08.2019.
mjesto: Ljetno kino, Korčula
 
Uvodnu riječ će održati kustos Darko Firtz, a razgovor sa autorima, Nikolinom i Goranom Sergejem Pristašem voditi će Petar Milat.

Film je sniman je na tri lokacije u Hrvatskoj na kojima postoji snažna veza ili tendencija uvezivanja industrijske arhitekture, propale proizvodnje i institucionalizacije suvremenih umjetničkih praksi. BADco. je, zajedno s nekoliko pozvanih umjetnika (Slaven Tolj, Nataša Antulov, Platforma 9.81 itd.) naselio te prostore tijekom 24 sata i u njemu izvodio i snimao elemente svojih predstava, organizirao projekcije filmova, diskusije i rad sa filmskim statistima, specifičnim filmskim radništvom u vremenskoj strukturi osam sati rada, osam sati nadogradnje, osam sati odmora. Prva lokacija na kojoj se snimalo je riječka tvornica Benčić - novi Muzej moderne i suvremene umjetnosti. Druga lokacija je zagrebački Centar za nezavisnu kulturu i mlade Pogon – Jedinstvo koji je također bivša tvornica, a danas mjesto na kojem se razvija budući socio-kulturni centar. Treća lokacija je nikad dovršeni Dom mladih u Splitu. Pod motom Institucije treba graditi, rad nastaje kroz (i reflektira) hibridnu formu filmskog seta kao izvedbe te proizvodi dvoznačnu ulogu filmskih statista kao radnika na filmu i plaćenih gledatelja izvedbe.

Opširnije:
http://sivazona.hr/events/vremenske-bombe