natječaj

Subscena - otvoreni poziv za prijavu programa u 2017.


vrijeme: 23.08.2016.
prijava: 15.9.2016..

Subscena objavljuje otvoreni poziv za prijavu projekata namjenjih realizaciji u 2017. godini u području kazališta, izvedbenih umjetnosti i hibridnih disciplina. Natječaj je kontinurano otvoren, a ako su vam potrebna dodatna sredstva, prijavu je potrebno poslati do 15. rujna.

SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride posvećena je njegovanju originalnog  izvedbenog smisla u performansu, plesu, cirkusu i teatru. Subscena povezuje avangardne umjetnike i umjetničke kolektive te služimo kao alternativna međunarodna platforma za razvoj i predstavljanje nezavisnog, originalnog i stimulirajućeg umjetničkog djela. Cjelogodišnji izvedbeni program SubScene počiva na lokalnim, regionalnim i međunarodnim produkcijama, koprodukcijama, gostovanjima te rezidencijalnim boravcima umjetnika i umjetničkih skupina. Uspostavljanje novih veza i suradnja s kulturnim i kazališnim centrima koji dijele našu viziju i kvalitetu doprinosa nezavisne alternativne kulture, prioritet  je u ovoj sezoni. Subscenu zanima kazalište koje je neposlušno i osobno, eksperimentalno i stimulirajuće, neprofitno i održivo, subverzivno i nezavisno.
 
Subscena pruža tehnički opremljen izvedbeni prostor grupama i pojedincima koji njeguju istraživački i eksperimentalni duh u izvedbi. Subscena podupire kreativne napore izvedbenih umjetničkih grupa i umjetnika/ica u nastajanju te međugradske i  međunarodne suradnje i produkcije koje ostvaruju novo zajedničko iskustvo iznad granica svoje geografske, nacionalne, vjerske, rodne i etničke pripadnosti. Cilj je osnažiti nezavisnu underground izvedbenu DIY scenu u Hrvatskoj, regiji i šire, putem prostora za rezidencije i međunarodne suradnje, te produkcija i izvedbi.
 
Ovo je non stop otvoreni poziv avangardnim i eksperimentalnim izvedbenim umjetnicima s ciljem afirmiranja i promoviranja njihovog stvaralaštva. Javite se sa svojim novim i starim projektima (link na video obavezan!) u bilo koje doba na e-mail subscena@gmail.com u kojem ćete navesti sve scenske, tehničke i vremenske potrebe. Ukoliko želite biti sufinancirani od Grada Zagreba pošaljite svoje prijave do 15.9.2016.
 
Subscena nudi:
–    Smještaj za umjetnike/ce koji rade na novoj produkciji
–    Smještaj za gostujuće izvedbe
–    Oblikovatelja/icu svjetla i tehničara/ku
–    Oblikovatelja/icu zvuka i tehničara/ku
–    Inspicijenta/icu
–    Dramaturga/inju i vanjsko oko
–    Javnu prezentaciju s diskusijom prije premijere
–    Audiciju za glumce, izvođače i autorski tim
–    Žonglersku dvoranu (8x10m, v 3,80m), Filmski studio (7x15m, v 3,80m), Jazz (6x8m, v 3,50m), Grey (6x4m, v 3m), Jogurt (10x4m, v 3,80m.)... izbor je određen dostupnošću termina
–    ne toliko malo reflektora, projektora, mikrofona, pojačala, linoleuma...
–    PR
–    tehničku edukaciju
 
SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride novopokrenuti je projekt kojeg u partnerstvu provode Autonomni kulturni centar Attack i Udruga Cirkorama unutar AKC Medika. Projekt je neprofitnog karaktera, a za cilj ima afirmiranje i povezivanje avangardnih i eksperimentalnih izvedbenih umjetnika iz Hrvatske, regije i svijeta, neovisno o žanru, stilu i razdoblju kojem pripadaju. Razvija i promovira eksperimentalne strategije za privlačenje nove publike i uspostavljanje suvremenog umjetničkog diskursa. SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride potiče svaki umjetnički opravdan, radikalan ili suptilan, postupak stvaranja izvedbe.

(L.V., 23.08.2016)