Preskočite na glavni sadržaj

Svečano otvaranje Olipskog ljetnog festivala

Cjelovečernjim koncertom klape Hrvatske ratne mornarice ‘Sv. Juraj’ i orkestra HRM s gostima, u subotu, 8. srpnja, s početkom u 20,30 sati, započet će svečanost otvorenja ovogodišnjeg izdanja Olipskog ljetnog festivala koji će se održavati do 12. kolovoza na otoku Olibu, a neki od festivalskih sadržaja bit će izvedeni i na drugim otocima zadarskog arhipelaga - Istu i Silbi. Ulaz na sva  festivalska događanja je slobodan!
vrijeme: 08.07.2017.
mjesto: Olib, Ist, Silba
url: https://www.facebook.com/Olipski.Ljetni.Festival/

Svečanom festivalskom ozračju doprinijet će i  jedan od brodova hrvatske ratne flote koji će na dan otvorenja Olipskog ljetnog festivala uploviti u olipsku luku, a svi posjetitelji Oliba imat će priliku tijekom dana razgledati  raketnu topovnjaču Hrvatske ratne mornarice.
 
Ova ljetna manifestacija od kulturno-umjetničkog i turističkog značaja za otok Olib i cijelu Zadarsku županiju i ove godine se odvija pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice RH - Kolinde Grabar-Kitarović te Ministarstva obrane RH, uz financijsku potporu Ministarstva kulture RH, Upravnog odjela za kulturu i šport Grada Zadra i Upravnog odjela za razvitak otoka i zaštitu okoliša Grada Zadra, Upravnog  odjela za društvene djelatnosti Zadarske županije, brojnih sponzora i donatora te medijskih pokrovitelja. Festival je posvećen dramskim umjetnicima  Ani Karić i Bogumilu Klevi te Miloradu Rućandu, istaknutom članu Udruge Olib.
 
Bogat i raznolik festivalski program obiluje atraktivnim kazališnim predstavama, koncertima zabavne, klasične i rock glazbe, sportskim sadržajima te zanimljivim radionicama, a u kojem sudjeluju domaći eminentni  umjetnici i umjetničke organizacije. Olipski ljetni festival odvija se u organizaciji Udruge OLIB i Kazališne družina Bastien, a pod producentskom i redateljskom palicom Ljube Zečevića te tehničkim vodstvom Euzebija Šimunića. Produkcijska podrška projekta je kreativna platforma Organizam.