info - glazba


koncert

Hoodooleen nastupa u Zadru

Koncert Roberta Jamesa Hudulina održat će se u petak, 23. travnja, u Koncertnoj dvorani braće Bersa u Kneževoj palači, s početkom u 20 sati.
 
koncert

Kvartet Vortex Strings svira crossover u HGZ-u

Gudački kvartet Vortex Strings održat će u četvrtak, 22. travnja, u Hrvatskom glazbenom zavodu dugo pripremani koncert nazvan Beyond classic s odličnim crossover programom.
 
koncert

P.I.N.K. Life – dobrotvorni koncert

Centar za kulturu i informacije Maksimir poziva na dobrotvorni koncert 'Glazbenici za Udrugu P.I.N.K. Life - Udruga za borbu protiv raka' u nedjelju, 25. travnja, s početkom u 19 sati.
 
radionica, kolonija

Zvukovi iz susjedstva: radionica audio šetnje Gabriela Henschea

Radionica izrade umjetničkog rada pod mentorstvom njemačkog umjetnika Gabriela Henschea će se održati online, u tri susreta tijekom svibnja. Radionica je dio Zvučnih okupacija, popratnog programa 7. STIFF-a održanog u studenom 2020. godine koja je prilagođena novonastalim uvjetima epidemiološke situacije.
 
koncert

Online prijenos seta DJ-eva Bronskog i DJ-a Marcela iz jedinstvene riječke Palače Šećera

U subotu, 17. travnja, u 20 sati, na Facebook stranici Rijeka 2020, u sklopu programske EPK završnice, održat će se online prijenos glazbeno-vizualnog nastupa hrvatskih underground izvođača DJ-a Bronskog i DJ-a Marcela, prepoznatljivih po deep i minimal underground house glazbi, pod nazivom 'Bronski b2b Marcel DJ Set iz riječke Palače Šečera'.
 
najave

3. ZG JAZZ

U skladu s epidemiološkim mjerama i preporukama te uz ograničen broj mjesta u publici, ZG JAZZ i ove godine, 3. godinu za redom, u metropolu dovodi ponajbolje jazz-ere Hrvatske i regije. Program će se održavati u Hrvatskom glazbenom zavodu, dva dana.
 
koncert

Koncert Ide Gamulin u Čakovcu

Tribina Čakovec četvrtkom, 22. travnja 2021. u 20.00 sati, ugošćuje pijanisticu Idu Gamulin. Na programu: F. Schubert , F. Chopin, D. Pejačević, B. Papandopulo.  
 
koncert

Zagrebačka filharmonija nastupa u Globusu

Zagrebačka filharmonija nastupit će u petak i subotu, 16. i 17. travnja, u Globusu na Zagrebačkom velesajmu, gdje će pod ravnanjem maestra Valentina Egela održati koncerte s programom skladbi Josepha Haydna i Johannesa Brahmsa.
 
koncert

Online koncerti 31. MBZ-a

Nakon koncerta otvorenja na kojem će nastupiti Zagrebački solisti, a koji će se izravno prenositi putem Hrvatske radiotelevizije, u nastavku programa Prvog festivalskog bloka uslijedit će i nekoliko online koncerata koji će se moći pratiti putem YouTube kanala (MBZ-a, Muzičke akademije).
 
festival, obavijest

INmusic festival odgođen drugu godinu zaredom

Jubilarno izdanje 15. INmusic festivala neće se moći održati u lipnju 2021. godine, priopćili su u ponedjeljak organizatori koji zbog pandemije koronavirusa već drugi put zaredom odlučuju odgoditi festival za iduću godinu.
 
koncert

Kvartet Rucner ugošćuje učenike Glazbene škole Frana Lhotke iz Siska

Kvartet Rucner u sklopu svog Ciklusa komorne glazbe „Četiri godišnja doba – Proljeće“ u maloj dvorani Lisinski, ovog utorka, 13. travnja ugošćuje učenike Glazbene škole Fran Lhotka iz Siska!
 
koncert

Šumski koncert u CirkoBalkana šatoru (22. rođendan Močvare)

Zbog većeg kapaciteta, koncert misaono-plesnog afro-kraut-post-new-wave-avant-prog-pop benda 'Šumski' će se 16. travnja održati na livadi iza Močvare u CirkoBalkana šatoru. Pozornica se nalazi ispod šatorskog krova, dok će publika biti na otvorenom i na stolicama uz dovoljan razmak.
 
koncert

Proljetni Gala koncert Opere HNK u Zagrebu

Gala koncert Opere HNK u Zagrebu održat će se 13. travnja 2021., uz mogućnost praćenja putem web stranice www.hnk.hr.
 
radionica, kolonija

Vokalna radionica u CKIM-u

Centar za kulturu i informacije Maksimir organizira vokalnu radionicu 16. travnja 2021. pod nazivom Projekt Musical Film & Evergreen koju će voditi Voljen Grbac.
 
koncert

Glazbenici Zagrebačke filharmonije ponovo nastupaju na Labuđem otoku

Nakon što je prošli petak otvorila proljetnu sezonu koncerata na Labuđem otoku u Zoološkom vrtu, Zagrebačka filharmonija nastavlja s programom na otvorenom u petak i subotu, 9. i 10. travnja, nastupima dvaju kvarteta sastavljenih od glazbenika toga orkestra.
 
obavijest

Ansambl LADO najavljuje svoj prvi uskrsni album

Prvi uskrsni vokalno-instrumentalni album Ansambla LADO pod nazivom Veliko je sad veselje - hrvatske uskrsne pučke popijevke donosi 11 glazbenih brojeva iz različitih hrvatskih krajeva – Dalmacije, Istre, Like, Baranje, Turopolja, Banovine i Slavonije. Radi se o 34. albumu Ansambla LADO na kojem je ansambl surađivao s dirigentima Draženom Kurilovčanom i Joškom Ćaletom.
 
koncert

Ivo Pogorelić u Španjolskoj otvara međunarodno pijanističko natjecanje

Hrvatski pijanist Ivo Pogorelić otvorit će u četvrtak 62. međunarodno natjecanje u sviranju klavira u španjolskom gradu Jaénu, što će biti prvi događaj takve vrste u Španjolskoj od izbijanja koronavirusa u toj zemlji prije godinu dana.
 
koncert

Koncert Marca Grazianija i Mije Miljković Đuzel

U sklopu koncertnog ciklusa „Glazbeni umjetnici Zagrebu“, 15. travnja od 20 sati, putem poveznice https://youtu.be/Db63MlgNFqA uživo pratite koncert iz Hrvatskog glazbenog zavoda na kojem će nastupiti violinist Marco Graziani i pijanistica Mia Miljković Đuzel. Na programu su djela L. van Beethovena.
 
koncert

HD Split: Inauguracijski koncert i predstavljanje novog koncertnog klavira

U četvrtak, 8. travnja 2021. u 19 sati, u Hrvatskom domu Split - Koncertnoj dvorani, održat će se inauguracijski koncert i predstavljanje novog koncertnog klavira marke Steinway & Sons (model D-274). Na koncertu u sklopu Zlatnog ciklusa nastupit će naša proslavljena pijanistica Martina Filjak, koja je i odabrala klavir u tvornici Steinway u Hamburgu.
 
koncert

Proljetni Gala koncert Opere HNK u Zagrebu

Opera Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu održat će u utorak, 13. travnja, proljetni Gala koncert Opere, pod ravnanjem maestra Aleksandra Kalajdžića i uz solističke nastupe prvaka i solista Opere HNK-a Zagreb.
 
koncert

Ansambl Camerata Garestin, uskrsni koncert (uz online prijenos)

Na Bijelu nedjelju, prvu nedjelju nakon Uskrsa, Narodno sveučilište "Sesvete" već tradicionalno organizira prigodni Uskrsni koncert koji će se ove godine prenositi uživo putem YouTube kanala.
 
koncert

Virtualni koncert austrijskih orkestara za ljubitelje glazbe diljem svijeta

Na Veliki petak devet austrijskih simfonijskih orkestara prvi će se put okupiti na virtualnoj pozornici i izvesti Haydnovo poznato djelo 'Sedam posljednjih riječi'. Virtualni koncert započet će u 20 sati, a prijenos će se moći pratiti putem YouTube kanala.
 
koncert

Učenici Glazbene škole u Varaždinu sudjeluju u glazbenom projektu 'Messiah Reimagined'

London Händel Festival svake godine tradicionalno organizira izvedbu Händelova oratorija 'Mesija' u crkvi St. George u Londonu. Na koncertu koji će se održati na Uskršnji ponedjeljak, 5. travnja, s početkom u 20 sati, sudjelovat će zborovi udruženi u jedan veliki međunarodni zbor, a bit će digitalno integrirani u cjelokupnu izvedbu. U taj zbor uključeno je i 17 učenika Glazbene škole u Varaždinu.
 
koncert

Začarana Močvara: T.I.E. (Take It Easy)

T.I.E. karakterizira akustični post-grunge stil, a u Močvari će u subotu, 3. travnja, održati svoj prvi live koncert gdje će predstaviti pjesme s nadolazećeg albuma prvijenca 'Everything is Borrowed' koji izlazi u prvoj polovici travnja.
 
koncert

Četvrti live stream koncert Tomislava Golubana

Tomislav Goluban Livestream Concert #4 iz programa 'Z'brega na brijeg – Hill To Hill' održat će se u  ponedjeljak, 5. travnja, u 20 sati, uz prijenos uživo putem  YouTube i Facebook kanala.
 
nagrada

Još jedno svjetsko priznanje za Mateja Meštrovića

Glasoviti hrvatski pijanist Matej Meštrović dobio je još jedno svjetsko priznanje - ugledna web-stranica solopiano.com proglasila je njegov album Piano Waves klasičnim albumom godine 2020.
 
najave

Festival Opatija najavljuje program u travnju

U petak, 16. travnja, u Centru Gervais Tomislav Mužek & Trio izvest će izbor poznatih talijanskih kancona i odabrane pjesme Stinga, Erica Claptona, Arsena Dedića i dr., sve u posebnom aranžmanu.
 
projekcija, koncert

FonoKinoteka: Spiritual Market i Forbidden Live Vedrana Ružića

U sklopu glazbenog programa FonoKinoteka, u subotu, 17. travnja, kino Kinoteka će ugostiti dva umjetnička projekta glazbenika i likovnog umjetnika Vedrana Ružića.
 
koncert

Mozart, Strauss: 'Čežnja za vječnošću' / in memoriam Miroslav Homen

Riječki simfonijski orkestar, pod ravnanjem svoga šefa-dirigenta Valentina Egela, izvest će dvije izvedbe simfonijskog koncerta pod nazivom „Mozart, Strauss: Čežnja za vječnošću“ u HNK ivana pl. Zajca u četvrtak i petak, 1. i 2. travnja 2021. s početkom u 19.30 sati.
 
obrazovanje

Zvjezdan Ružić - 'Na svome putu'

U vrijeme kada je zbog pandemije mogućnost učenicima i studentima onemogućeno izlaganje dodatnim edukacijskim sadržajima (koncerti, predstave, seminari, itd.), program glazbenika Zvjezdana Ružića 'Na svome putu' omogućava dodatnu edukaciju kroz obradu onih tema koje nisu u tolikoj mjeri zastupljene u klasičnom školovanju.
 
koncert

Koncert Mihovila Buturića i Martina Krpana u katedrali sv. Stošije

Dvojica istaknutih mladih glazbenika - orguljaš Mihovil Buturić i violinist Martin Krpan - predstavit će se 8. travnja u katedrali sv. Stošije zanimljivim programom u kojem se ističu djela petorice istaknutih hrvatskih skladatelja različitih generacija: Sonata religiosa Josipa Štolcera Slavenskog (1896. – 1955.), Risposte Marka Ruždjaka (1946. – 2012.), Balada Tomislava Uhlika (1956.), Dvoh watt mladog skladatelja Josipa Prajza (1994.), kao i  Meditacija Ante Knešaureka (1978.), novo djelo koje će se premijerno izvesti upravo na ovom koncertu.
 
najave

Summit glazbenih i plesnih pedagoga

Umjetničko društvo suvremenih učitelja (UDSU) organizira od 15. do 17. travnja 2021. prvi Summit glazbenih i plesnih pedagoga "Dobro ugođena edukacija". Summit je namijenjen učiteljima, nastavnicima, profesorima i studentima u umjetničkim područjima, ali i svima koji su zainteresirani za edukaciju i nove pristupe u odgoju i obrazovanju djece i mladih.
 
koncert

'Sedam posljednjih Kristovih riječi na križu' Josepha Haydna

Na Veliki petak, 2. travnja, orkestar Opere Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu pod ravnanjem maestra Antonella Allemandija izvest će Sedam posljednjih Kristovih riječi na križu Josepha Haydna.
 
koncert

Počinje proljeće sa Zagrebačkom filharmonijom na Labuđem otoku

Nastupom u srijedu, 31. ožujka, na Labuđem otoku, Kvartet trombona Zagrebačke filharmonije otvorit će sezonu koncerata Zagrebačke filharmonije u Zoološkom vrtu.
 
koncert

Videodrum: koncertni videomagazin

Videodrum je novi projekt koji virtualnom cestom, drumom, povezuje četiri grada, Pulu, Ljubljanu, Zagreb i Beograd, te četiri potpuno različita, ali ipak slična mjesta: Dnevni boravak DC-a Rojc, Klub Channel Zero, Klub Močvaru i KC Grad. Prvi Videodrum, koji će se održati 30. ožujka, virtualna je turneja četiri benda.
 
koncert

Wednesdays with Lela & Joe: Superwoman II

Vrhunski hrvatski glazbeni dvojac Lela i Joe Kaplowitz ove srijede će održati online koncert pod nazivom Superwoman II, kojim, kroz izvedbu pjesama hrvatskih vokalistica i skladateljica, nastavljaju obilježavati mjesec posvećen ženama i ženskoj povijesti. 
 
koncert

'Čar Velikog tjedna', koncert Simfonijskog orkestra splitskog HNK - Odgođeno!

Čar Velikog tjedna naziv je koncerta koji će Simfonijski orkestar Hrvatskog narodnog kazališta Split održati u srijedu 31. ožujka na velikoj sceni splitskog Kazališta. Pod ravnanjem maestra Ive Lipanovića na programu su birane skladbe pasijanske tematike. Kao soloistice nastupit će sopranistica Antonija Teskera i mezzosopranistica Terezija Kusanović.  - Koncert je naknadno odgođen!
 
koncert

Samo najbolje: 'The Best Of Matej Meštrović'

U srijedu, 31. ožujka u 20 sati, u sklopu ciklusa 'Samo najbolje', slijedi klavirski koncert "The Best Of Matej Meštrović". Organizator programa je INK Gradsko kazalište Pula. 
 
koncert

Mario Bočić i Jazz orkestar HRT-a: 'Optimizam za cijeli svijet' >>>

Petak, 2. travnja u 20 sati (snimanje), Studio Anton Marti (HRT) - koncert 'Optimizam za cijeli svijet' - Mario Bočić, skladatelj, saksofon, Jazz orkestar HRT-a, Miron Hauser, dirigent. Radijska snimka emitirat će se u srijedu, 7. travnja u 20 sati, na HR3.  
 
predavanje, tribina

Josipa Lisac u podcastu kod Ane Radišić

Ana Radišić mjesec posvećen ženama u svom podcastu zatvorila je gostovanjem jedinstvene Josipe Lisac, koji je dostupan za gledanje na YouTube-u.
 
koncert

HGU Stream Sessions: Detour

U sklopu programa HGU Stream Sessions 2021., Hrvatska glazbena unija za 1. travnja najavljuje koncert poznatog zagrebačkog pop sastava Detour.
 
obavijest

Ciklus poetsko-glazbenih večeri 'U traganju za izgubljenom poezijom' u novouređenom Teatru Rugantino - Odgođeno!

'U traganju za izgubljenom poezijom' ciklus je poetsko-glazbenih večeri koji će se ovog proljeća odvijati u Teatru Rugantino preuređenom u pravu malu kazališnu scenu, u samom centru Zagreba. Ciklus će se sastojati od četiri večeri, a počinje u nedjelju, 28. ožujka, u 19 sati. Izbornik prve poetsko-glazbene večeri je Ivica Prtenjača, a pjesme odabranog legendarnog trojca Arsen, Cohen, Dylan čitat će Gordana Gadžić, Nataša Kopeč, Sreten Mokrović, Filip Vidović i Ivan Colarić. (Obavijest: Prva večer poetsko-glazbenog ciklusa 'U traganju za izgubljenom poezijom' je odgođena zbog temperature jednog člana glumačkog tima!)
 
obavijest

Predstavljanje albuma Semira Hasića - 'No more war'

U petak, 26. ožujka, u KUC-u Travno, bit će proslavljen izlazak CD-a "No more war" (It`s time for love), sveučilišnog profesora kompozicije i dirigiranja, gospodina Semira Hasića.
 
koncert

'Mala scena online' najavljuje tri koncerta

Mala scena tijekom ožujka i travnja najavljuje ciklus koncertnih izvedbi u sklopu projekta Mala scena online – Mala opera Male scene, unutar kojeg će, između ostalih, nastupiti i Martina Tomčić, Toni Nežić, Jelena Štefanić i Stjepan Franetović. Koncerti su besplatni.
 
koncert

Zagrebačka filharmonija ponovo u petak u Tvornici kulture

Tvornica kulture ponovo će, u petak 26. ožujka, ugostiti orkestar Zagrebačke filharmonije, koji će pod ravnanjem maestra Vetona Marevcija i uz solistički nastup baritona Leona Košavića izvoditi djela Georgea Friedricha Handela, Antonína Dvořáka i Franza Josepha Haydna.
 
koncert

Barokni trolist: Bach — Händel — Vivaldi

U utorak, 30. ožujka 2021. u 19 sati, u dvorani Huml Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu održat će se šesti koncert Orguljskog festivala Anabasis u sezoni pod nazivom Barokni trolist: Bach — Händel — Vivaldi. 
 
koncert

Koncert u sklopu baštinskog ciklusa građanima Splita na dar

Turistička zajednica grada Splita i Hrvatski dom Split na samom kraju korizme poklanjaju građanima Splita posebni glazbeni događaj. Renata Pokupić – mezzosopran, Marin Vitas – kontratenor, Hrvatski barokni ansambl, Laura Vadjon – umjetničko vodstvo, izvode koncert koji će se moći pratiti i u prijenosu uživo putem YouTube kanala Hrvatskog doma Split!
 
najave

Putovi hrvatske glazbe: Pogledi na duhovnost i tradiciju skladatelja Davora Bobića

'Putovi hrvatske glazbe' u petak, 26. ožujka, u 11 sati, na trećem programu Hrvatskog radija, donose emisiju na temu 'Pogledi na duhovnost i tradiciju skladatelja Davora Bobića'. Urednica i voditeljica: Iva Lovrec Štefanović.
 
koncert

Piano day 2021 - Rok Zalokar live

Internacionalni dan klavira “Piano Day” obilježava se 88.-i dan u godini budući da glasovirska klavijatura ima 88 tipki. Obilježit će se u Bujama, 29. ožujka, koncertom pianista Roka Zalokara u crkvi Sv. Servula, s početkom u 19.30 sati. Ulaz je slobodan uz ograničen broj posjetitelja.
 
koncert

Zagrebački kvartet izvodi Tijardovića

U okviru Zlatnog ciklusa, u četvrtak, 25. ožujka 2021. u 19 sati, u Hrvatskom domu u Splitu, nastupit će Zagrebački kvartet.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>