info


predstava

Predstava 'Pod balkonima' treći premijerni naslov na 69. Igrama

Predstava 'Pod balkonima', rađena po motivima istoimene zbirke novela Ranka Marinkovića, treći je premijerni dramski naslov na 69. Dubrovačkim ljetnim igrama, a premijera će se održati 18. kolovoza u parku dubrovačkog sveučilišnog kampusa, najavljeno je u utorak na konferenciji za novinare u Festivalskoj palači. 
 
izložba

Izložba Jagode Mihanović u Splitu

U Sveučilišnoj galeriji 'Vasko Lipovac' u Splitu, u srijedu 22. kolovoza 2018. u 20 sati, otvara se samostalna izložba 'Noćni let za jug' autorice Jagode Mihanović. 
 
najave

Kritički turizam: Prostor pamti

Filmski program 'Kritički turizam: Prostor pamti' održava se u Ljetnom kinu - Korčula, 15. i 17. kolovoza 2018.
 
novo izdanje

Dani umjetničkog filma u Bolu na Braču / Films Like No Others

U suradnji s Centrom za kulturu Općine Bol i u sklopu 29. Bolskog lita i ove godine na poziv umjetnice Renate Poljak, nastavljaju se Dani umjetničkog filma u Bolu na Braču. Program će se održati od 16. do 19. kolovoza, a sve projekcije i popratni programi besplatni.
 
izložba

Izložba Mirjane Zirdum u Crikvenici

Otvorenje izložbe slikarice Mirjane Zirdum pod nazivom 'Puls svjetlosti' održat će se u četvrtak, 16. kolovoza u 21 sat, u Gradskoj galeriji Crikvenica.
 
festival

Ljetno izdanje Karlovac Dance Festivala 008

Programi u sklopu Festivala suvremenog plesa i izvedbenih umjetnosti KDF008 Ljetno izdanje Karlovac Dance Festivala, kojeg provodi udruga Free Dance s partnerima i suradnicima, održat će se u razdoblju od 20. kolovoza do 4. rujna 2018.  
 
predstava

Predstava 'Shakespeare ljetne noći - varijacije' nastavlja 18. sezonu Kazališta Ulysses

Kazalište Ulysses svoju 18. sezonu nastavlja izvedbama predstave 'Shakespeare ljetne noći – varijacije' u režiji Lenke Udovički 16., 17. i 18. kolovoza u Tvrđavi Minor na Malom Brijunu, 'teatarskom šetnjom' kroz četiri stoljeća, koja najvećeg svjetskog dramatičara razotkriva kao bolno aktualnoga, modernoga i suvremenom čovjeku bliskoga autora.  
 
izložba

Bruno Blažina izlaže u Labinu

Otvorenje izložbe fotografija Bruna Blažine bit će upriličeno večeras, 14. kolovoza u 20 sati, u Narodnom muzeju Labin. Izložba će se moći razgledati do kraja ovoga mjeseca.
 
izložba

Izložba Hanibala Salvara u Varaždinu

U galeriji Zlati ajngel u Varaždinu održat će se izložba keramike Hanibala Salvara pod nazivom 'Šarena izložba'. Otvorenje izložbe je u petak, 17. kolovoza u 20 sati, a radovi će se moći ragledati do 9. rujna. Ovo je jedna u nizu izložbi kojom umjetnik obilježava 60-u obljetnicu stvaranja. 
 
koncert

Jedinstveni koncert 'Guitarrismo' u Dubrovniku

U nastavku glazbenog programa 69. Dubrovačkih ljetnih igara održat će se jedinstveni koncert pod naslovom 'Guitarrismo' u četvrtak, 16. kolovoza u 21.30 sati u atriju Kneževa dvora, gdje će pozornicu podijeliti čak osam vrsnih gitarista: Zoran Dukić, Petrit Çeku, Morana Pešutić, Tomislav Vukšić, Tvrtko Sarić, Krešimir Bedek, Pedro Ribeiro Rodrigues i Maroje Brčić.
 
najave

Gostovanje pjesnika Enesa Kiševića u šibenskom Azimutu

U četvrtak, 16. kolovoza u 20 sati, u klubu Azimut u Šibeniku održat će se književna večer s pjesnikom Enesom Kiševićem.
 
izložba

Izložba fotografija Saše Pjanića u Virovitici

Samostalna izložba Saše Pjanića koja predstavlja dva autorska fotografska opusa: The Window Seat / Meet Their Eyes, otvara se večeras, 14. kolovoza u 19 sati, u Gradskom muzeju Virovitica. U srijedu i četvrtak uslijedit će predavanje i tribina autora na temu 'Fotografija i putovanja'. Izložba ostaje otvorena do 30. rujna o.g.
 
obavijest

Predstavljanje knjige Miha Demovića 'Velika povijest dubrovačke glazbe'

Predstavljanje knjige dr. sc. Miha Demovića 'Velika povijest dubrovačke glazbe' u četiri sveska održat će se u organizaciji Dubrovačkih ljetnih igara i udruge Stara dubrovačka glazba u četvrtak, 16. kolovoza u 19.30 sati, u atriju palače Sponza.  
 
radionica, kolonija

Kreativna radionica za djecu: Škrinja kao vremenska kapsula

MSU Zagreb u subotu, 18. kolovoza od 11.30 do 13 sati, organizira kreativnu radionicu za djecu od 7 do 14 godina pod nazivom 'Škrinja kao vremenska kapsula'. Prijave su u tijeku. 
 
izložba

Skupna izložba 'Otvaranje pogleda' u Slavonskom Brodu

U Muzeju Brodskog Posavlja u petak, 17. kolovoza 2018. u 20 sati, otvara se izložba: 'Otvaranje pogleda' na kojoj izlažu: Davor Drčelić, Sara Stojanac, Sara Šetina, Lea Zirdum. Izložba se održava u sklopu istoimenog edukativno-izložbenog programa, a radovi autora moći će se razgledati do 3. rujna 2018.
 
izložba

'Dužijanca' u Zagrebu - nova izložba u Etnografskom muzeju

Otvorenje izložbe 'Bunjevačko veliko ruvo' u Etnografskom muzeju Zagreb održat će se u subotu, 18. kolovoza 2018. u 12 sati. Izložba je realizirana u suorganizaciji s Udrugom bunjevačkih Hrvata 'Dužijanca' i Katoličkim društvom 'Ivan Antunović' iz Subotice, a moći će se razgledati do 30. rujna 2018.
 
natječaj

Natječaj za umjetničkog voditelja Muzičkog biennala Zagreb

Skupština predstavnika Hrvatskog društva skladatelja raspisala je Natječaj za umjetničkog voditelja Muzičkog biennala Zagreb.  
 
koncert

Koncert komornog orkestra HGM Grožnjan

Koncert Komornog orkestra Hrvatske glazbene mladeži održat će se u nedjelju, 19. kolovoza u 20.30 sati, u crkvi sv. Servula u Bujama. Ulaz je slobodan. 
 
koncert

Koncert Gordana Tudora i Zagrebačkih solista za završnicu 64. Splitskog ljeta

Koncert Gordana Tudora i glasovitih Zagrebačkih solista u Meštrovićevu Kaštilcu u utorak 14. srpnja u 21 sat zaključit će program 64. Splitskog ljeta. Nakon svečanog zatvaranja i dodjele festivalskih nagrada jedan od najatraktivnijih glazbenika mlađe generacije muzicirat će zajedno s jednim od najuglednijih i najdugovječnijih domaćih komornih ansambala. 
 
natječaj, nagrada

EGSO nagrada za razvoj civilnoga društva 2018. - Identiteti, europske vrijednosti i kulturna baština u Europi

U kontekstu Europske godine kulturne baštine 2018., Europski gospodarski i socijalni odbor otvorio je natječaj za nagradu za razvoj civilnoga društva za 2018. godinu na temu: Identiteti, europske vrijednosti i kulturna baština u Europi.  
 
radionica, kolonija

Dječje radionice na festivalu MM 20

U okviru ovogodišnjeg Media Mediterranea festivala udruga Metamedij u suradnji s DiA DAI SAI, FabLab-om i Lovrom Dujnićem organizira u Titovom parku, Pula, 17. i 18. kolovoza radionice za djecu i mlade. Radionice su besplatne i ne zahtijevaju nikakvo predznanje. 
 
festival

Opatijski festival fantastike Liburnicon

Tema 13. Festivala znanstvene fantastike i fantastike Liburnicona, koji će se od 17. do 19. kolovoza održati u Opatiji, su – vilenjaci, najavili su u ponedjeljak organizatori festivala iz opatijske udruge Kulturni front. 
 
najave

2. Ljetna škola umjetnosti i aktivizma

Fond za druge objavljuje poziv za 2. Ljetnu školu umjetnosti i aktivizma, koja će se održati u Grožnjanu od 5. do 12. rujna 2018. u suradnji sa zagrebačkom Akademijom dramske umjetnosti.
 
projekcija

Raspored projekcija Kina Metropolis (14 - 19.8.2018.)

Kino Metropolis MSU ovoga tjedna prikazuje: najbolji češki film 2017, komediju 'Baka na ledu', film za djecu 'Luis i društvo iz svemira', laureate Pule 'Comic Sans' i 'Osmi povjerenik', te britanski 'Filmske zvijezde žive vječno'. 
 
festival

9. Međunarodni festival vizualnih umjetnosti Arterija: Cats & Dogs

Deveti Međunarodni festival vizualnih umjetnosti Arterija održat će se u novigradskom Muzeju Lapidarium od 18. do 22. kolovoza 2018. Ovogodišnje izdanje posvećeno je malim četveronožnim ljubimcima - mačkama i psima...
 
natječaj

AKC objavljuje dva otvorena poziva za prijavu i realizaciju projekata u 2019.

Programi Autonomnog kulturnog centra Subscena kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride i Festival alternativnog kazališnog izričaja – FAKI, objavili su otvorene pozive za 2019. godinu. Rok prijave za oba natječaja je 31.8.2018.  
 
obavijest

Održana svjetska premijera filma 'Sam samcat' Bobe Jelčića

U subotu, 11. kolovoza, na dan otvaranja Natjecateljskog programa dugometražnog igranog filma 24. Sarajevo Film Festivala, održana je svjetska premijera filma u režiji Bobe Jelčića, 'Sam samcat'.  
 
obavijest

Promovirana knjiga pjesama don Branka Sbutege 'Križni put i druge pjesme'

'Križni put i druge pjesme' naziv je knjige pjesama don Branka Sbutege (1952 – 2006.) koja je u subotu promovirana u crkvi Rođenja Marijina na Prčnju. Radi se o do sada neobjavljenim pjesmama koje je priredio don Brankov brat dr Antun Sbutega, povjesničar, diplomat i admiral Bokeljske mornarice u nakladništvu KotorArta – Don Brankovih dana muzike.
 
natječaj

Natječaj za izlaganje u Garaži Kamba u 2019.

Otvoren je poziv za umjetnike i kustose za prijavu samostalnih ili skupnih izložbi, radionica, performansa, akcija ili bilo kakvih umjetničkih suradnji. Prijave se primaju do 1. rujna 2018.
 
izložba

Izložba slika Zlatka Kesera u Rovinju

U Galeriji sv. Toma, Muzeja grada Rovinja, u utorak 14. kolovoza 2018. u 21:30 sati predstavit će se sa svojom samostalnom izložbom slika umjetnik Zlatko Keser. Izložba je naslovljena 'Slike'. 
 
najave

20. Škola medijske kulture Dr. Ante Peterlić u Varaždinu

Ove godine Škola medijske kulture Dr. Ante Peterlić slavi 20. rođendan, a izrazito se ponosi izvješćem Vijeća Europe prema kojem je jedan od pet najvažnijih projekata medijskog opismenjavanja u Hrvatskoj i među stotinu i pedeset najvažnijih na razini Europske Unije. 
 
izložba

Misli pozitivno, djeluj humanitarno!

Povodom proslave Međunarodnog dana mladih, Klub mladih Split i Fotoklub Split organiziraju humanitarnu prodajnu izložbu mladih članova/ica Fotokluba Split, a sva prikupljena sredstva donirat će se za Centar za odgoj i obrazovanje Juraj Bonači. Izložba se otvara večeras, 13. kolovoza  2018. u 18 sati u Klubu mladih Split, a potom će biti održana aukcija na kojoj će se moći kupiti 41 fotografija od 16 mladih autora/ica. 
 
izložba

Izložba slika Tome Gerića 'Prapočela'

U galeriji Baćin dvor u Vrbniku u tijeku je izložba akademskog slikara, kipara i grafičara Tome Gerića pod nazivom 'Prapočela' koja se može razgledati do 9. rujna.  
 
natječaj, djeca, mladi

Natječaj IV. biennala hrvatske mlade fotografije

Biennale hrvatske mlade fotografije, projekt studenata s Odjela za povijest umjetnosti Sveučilišta u Zadru, u ovogodišnjem četvrtom izdanju bavi se temom 'Refleksije'. Prijave na natječaj primaju se do 1. rujna 2018. 
 
koncert

Recital Andreasa Ottensamera u Dvoru

U nastavku glazbenog programa 69. Dubrovačkih ljetnih igara, koncert će u atriju Kneževa dvora održati Andreas Ottensamer, prvi klarinet Berlinske filharmonije, i pijanist José Gallardo u utorak, 14. kolovoza 2018. s početkom u 21.30, a uz potporu fonda Srednjoeuropske inicijative (SEI) kojom trenutno predsjedava Republika Hrvatska.  
 
x ostalo

Istra u kadru - Povratak Dugih brodova u Limski kanal

U okviru projekta 'Istra u kadru', u nedjelju, 12. kolovoza 2018. godine u Limskom kanalu održat će se svojevrsna premijera filma 'Dugi brodovi' oskarovca Jacka Cardiffa, snimljenog davne 1964. godine...  
 
festival

Festival sola - Monoplay u Zadru od 20. do 24. kolovoza

Deseto izdanje Festivala suvremenog plesa – MONOPLAY-a održat će se od 20. do 24. kolovoza 2018. na nekoliko lokacija u Zadru. Tijekom pet dana u tom će gradu gostovati niz uglednih umjetnika, plesača suvremenoga plesa, teoretičara umjetnosti i zaljubljenika u suvremeni ples! 
 
predstava

Predstava Borne Vujčića 'Pečat' na Velikom Brijunu

Predstava 'Pečat' Borne Vujčića, u režiji Lee Anastazije Fleger, održat će se u ponedjeljak i utorak, 13. i 14. kolovoza, u vrtu Etnografskog muzeja na Velikom Brijunu, u sklopu 18. sezone kazališta Ulysses. 
 
obavijest

Kreativni ambasador mjeseca kolovoza – Alen Munitić

Hrvatski Desk Kreativne Europe – uredi Kultura i MEDIA u okviru svoje suradnje svakoga mjeseca zajednički imenuju kreativne ambasadore. Ovoga puta, u mjesecu kolovozu, titulu kreativnog ambasadora Potprograma MEDIA nosi Alen Munitić – direktor Festivala mediteranskog filma Split te voditelj projekta Kino Mediteran.  
 
izložba

Izložba 'Izbor iz hrvatske suvremene umjetnosti' predstavlja se u Sinju

U Galeriji Sikirica u Sinju u petak, 10. kolovoza u 20 sati, otvara se izložba 'Izbor iz hrvatske suvremene umjetnosti'. Izložba je plod suradnje s Laubom – kućom za umjetnost i ljude iz Zagreba, koja je za ovu priliku sinjskoj Galeriji Sikirica ustupila najreprezentativnija djela suvremenih hrvatskih kipara i slikara.
 
predstava

Premijera predstave 'Alkarska nevista'

Uz Dane Alke i Velike Gospe Pučko kazalište iz Sinja priprema novu predstavu - 'Alkarska nevista'. Premijerna izvedba je u subotu 11. kolovoza u 21.30 sati, u prostoru Alkarskih dvora. 
 
izložba

'Akvareli na skeli' - izložba u Zaboku

Izložba 'Akvareli na skeli' održava se u Velikoj galeriji grada Zaboka do 9. rujna o.g.
 
predstava

Premijera dječje predstave 'Kineska knjiga čuda'

Dragon teatar najavljuje večerašnju premijeru predstave za djecu 'Kineska knjiga čuda' Normana Hinsdalea Pitmana, u režiji Maje Šimić, na otoku Istu, 10. kolovoza 2018. u 20:30 sati, ispred skule. 
 
koncert

Mini turneja Trija Franolić Ćulap Jovanović

Međunarodni glazbeni festival 'Regional 2018.' se nastavlja sa pravom kvarnerskom mini turnejom skupine Trio Franolić - Ćulap – Jovanović koju čine: Marko Jovanović, usna harmonika, Njemačka; Dražen Franolić, oud (arapska lutnja), Hrvatska; i Kamenko Ćulap, udaraljke (bendir, udu, egipatska tabla, riq), Bosna i Hercegovina. Sastav će nastupiti u Dobrinju, Šilu, Crikvenici i Rabu.
 
izložba

GRISIAyouth predstavlja svoje treće izdanje

Udruga za razvoj kreativnih industrija – Faro11 predstavlja treće izdanje jednodnevne večernje izložbe u formatu suvremenog dodatka tradicionalnoj rovinjskoj izložbi Grisa, u nedjelju, 12. kolovoza 2018., s početkom u 22 sata.  
 
predstava

Dubrovačka premijera predstave 'Ispravci ritma'

Dramski program 69. Igara nastavlja se dubrovačkom premijerom predstave 'Ispravci ritma' u nedjelju, 12. kolovoza u 21.30 u skladištu Luke Dubrovnik. Predstava je nastala u suradnji umjetničkog kolektiva BADco., Drame Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu i Dubrovačkih ljetnih igara. 
 
izložba

Poziv na izložbu 'Grisia 2018.'

Tradicionalna skupna izložba na otvorenom 'Grisia 2018' održat će se u nedjelju, 12. kolovoza 2018. Sudjelovanje na izložbi je besplatno, a prijavljuje se istoga dana (nedjelja, 12. kolovoza) od 7 do 9 sati u prostorijama Muzeja Grada Rovinja. Otvorenje izložbe bit će upriličeno u 10 sati.
 
natječaj

YARAT Residency 2019 - poziv

YARAT Contemporary Art Space poziva umjetnike da se prijave za rezidencijalni program - YARAT Residency 2019 koji će se održavati u tri termina – od siječnja do travnja, od travnja do srpnja i od rujna do prosinca 2019. Prijave su moguće do 30. rujna 2019.
 
festival

15. festival Sedam dana stvaranja

15. međunarodni umjetnički festival Sedam dana stvaranja održat će se u Pazinu od 12. do 18. kolovoza. Ulaz na programe je slobodan.
 
izložba

Izložba Davora Vrankića 'O gruboći – Držićeva groteska'

Samostalna izložba svjetski poznatog umjetnika Davora Vrankića otvorit će se u Domu Marina Držića u Dubrovniku u utorak, 14. kolovoza 2018. u 20:30 sati. 
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>