info


obavijest

Orlando u novom broju časopisa 'Dubrovnik'

Novi broj časopisa Dubrovnik 2-3/2019. Ogranka Matice hrvatske u Dubrovniku, koji uvodne tematske stranice posvećuje obilježavanju 600. godina Orlandova stupa u Dubrovniku, predstavit će Ileana Grazio, Davor Mojaš i Ivan Viđen u čitaonici Narodne knjižnice Grad 17. listopada, u 19 sati.
 
obavijest

Mani Gotovac: 'Rastanci'

U četvrtak, 17. listopada, u 19 sati, u 'Botaničaru' će se održati promocija knjige 'Rastanci' autorice Mani Gotovac. Na promociji sudjeluju Andrea Zlatar, Zoran Ferić i Drago Glamuzina.
 
radionica, kolonija

15. Škola filma u Puli

Javnim predavanjem Tomislava Šobana o umijećima scenaristike u Klubu PFT-a u petak, 18. listopada, u 18 sati, počinje 15. Škola filma. Ovu besplatnu školu filma namijenjenu srednjoškolcima i mladima vodit će redatelj i filmski pedagog Tomislav Šoban te producent i montažer Marko Zdravković-Kunac.
 
izložba

Izložba Peruška Bogdanića u Zaboku

Pučko otvoreno učilište Zabok poziva na izložbu Peruška Bogdanića 'Skulpture i crteži', koja se otvara u ponedjeljak, 21. listopada 2019., u 18 sati, u Gradskoj galeriji Zabok, povodom otvorenja manifestacije Dani Ksavera Šandora Gjalskog. Izložba ostaje otvorena do 8. studenog ove godine.
 
projekcija

Filmski četvrtak u HDA: filmovi Zlatka Boureka

U okviru projekcija iz nacionalne zbirke Hrvatske kinoteke, na Filmskom četvrtku u Hrvatskom državnom arhivu prikazat će se animirani filmovi povodom devedesete godišnjice rođenja Zlatka Boureka, velikog stilista hrvatske animacije. Projekcija se održava u četvrtak, 17. listopada, s početkom u 18 sati, u dvorani Katalozi na Marulićevom trgu 21 u Zagrebu.
 
festival, djeca, mladi

11. festival prava djece: Mali festival za velike teme

11. festival prava djece otvoren je 16. listopada u zagrebačkom kinu 'Tuškanac', projekcijom švedskog filma 'PewPewPew', koji progovara o utjecaju društvenih mreža na djecu i mlade, unutar programa 'Razgovor počinje filmom', u kojemu srednjoškolci gledaju film te potom sudjeluju u razgovoru s psiholozima i ostalim stručnjacima.
 
obavijest

Muzej odbačenih predmeta u Velikoj Gorici

Predmeti koji vam više ne služe i ne trebaju ne moraju nužno završiti na otpadu. Možete ih donirati Muzeju odbačenih predmeta koji će svoja vrata na jedan dan otvoriti i u Velikoj Gorici, na adresi Zagrebačka 6, i to u petak, 25. listopada 2019.
 
izložba

Hrvoje Marko Peruzović: Akt(ov)i

Otvorenje izložbe Hrvoja Marka Peruzovića 'Akt(ov)i' održat će se u Muzeju Prigorja, 22. listopada, u 19 sati, a izložba će se moći pogledati do 10. studenoga 2019.
 
festival

ZFF: Latinoamerički filmovi u programu festivala

Ovogodišnji Zagreb Film Festival (ZFF), koji će se održati od 7. do 17. studenog, donosi u svom programu i četiri latinoamerička filma – 'Ema' Pabla Larraina, 'Božanska ljubav' Gabriela Mascara, 'Monos' Alejandra Landesa i 'Naše majke' Césara Díaza.
 
najave

Orhan Pamuk nakon petnaest godina ponovno u Puli na Sa(n)jam knjige u Istri

Sloganom 'Gradovi u tijeku' 25. Sa(n)jam knjige u Istri upućuje na raspravu o kontinuitetu promjena, u kojoj će od 5. do 15. prosinca sudjelovati gotovo tri stotine domaćih i inozemnih autora, suvremenih književnika, nakladnika, povjesničara, intelektualaca, kulturologa i umjetnika.
 
natječaj

Fotografski natječaj 'Krajolik moga kraja 2019.'

Fotosavez Primorsko-goranske županije raspisao je foto-natječaj na temu krajolika-pejzaža pod nazivom 'Krajolik moga kraja 2019.', s ciljem da autori snimaju svoj kraj i time afirmiraju ljepotu ambijenta u kojem žive. Natječaj je otvoren do 8. studenog 2019.
 
obavijest

Promocija notnih izdanja akademika Stjepana Šuleka

U srijedu, 23. listopada 2019., u Preporodnoj dvorani HAZU u Zagrebu, s početkom u 19 sati, Razred za glazbenu umjetnost i muzikologiju HAZU i Fond 'Stjepan Šulek', predstavit će notna izdanja iz opusa akademika Stjepana Šuleka: 4. klasični koncert i Vokalni ciklusi 'Pjesma mrtvog pjesnika' na poeziju Dobriše Cesarića i 'Strah' na poeziju Đure Sudete.
 
najave

17. Pulski dani eseja

Od 18. do 19. listopada u Puli održavaju se 17. Pulski dani eseja, posvećeni akademiku Josipu Bratuliću.
 
festival

Dječji festival plesa Kliker i LLB međunarodna koreografska konvencija u Zagrebu

Zagreb je od 23. do 26. listopada 2019. domaćin Međunarodne plesne konvencije u okviru EU projekta 'Life Long Burning', koja se po prvi put održava u Hrvatskoj. Uz konvenciju, održat će se zagrebačka edicija Kliker dječjeg festivala plesa, pokreta i igre.
 
izložba

Iva Džaja predstavlja se u galeriji Kluba Kocka

U četvrtak, 17. listopada, s početkom u 20 sata, u galeriji Kluba Kocka u Splitu, održat će se otvorenje izložbe 3.13 mph, umjetnice Ive Džaja, u sklopu ciklusa NMG@PRAKTIKA. 
 
predstava

Premijera 'rePUBLIKE U ORKESTRU' u riječkom 'Zajcu'

Predstava 'rePUBLIKA U ORKESTRU' finalizira cjelogodišnji projekt započet u Chicagu, nastavljen u Zagrebu, a premijerno se u cjelini izvodi u HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci u nedjelju, 20. listopada, u suradnji Talijanske i Hrvatske drame riječkog 'Zajca' i izvedbenog kolektiva BADco.
 
seminar

Karlovac: Interdisciplinarni stručni seminar uz inkluzivnu izložbu 'Gledam dodirom'

Interdisciplinarni stručni seminar uz inkluzivnu izložbu "Gledam dodirom", održat će se 19. listopada 2019., u Galeriji Vjekoslav Karas u Karlovcu. Tema: likovnost i oštećenja vida, pristupačnost i inkluzivne prakse u muzejima. Rok za prijave je produžen do 18.10.2019. Nema kotizacije.
 
najave

'Prepoznavanje odsustva 2019.' - predstavljanje umjetničkih radova u javnom prostoru Lipe

U petak, 18. listopada, u 18,30 sati, ispred Memorijalnog centra Lipa pamti bit će predstavljena tri umjetnička rada realizirana u javnom prostoru Lipe kao dio programa 'Prepoznavanje odsustva 2019.'.
 
izložba

Izložba Stjepana Ivanca u Kući Petra Preradovića

Centar za kulturu “Drago Britvić”, Pitomača, organizira samostalnu izložbu slika i crteža Stjepana Ivanca, uvaženog predstavnika Hlebinske škole i hrvatske naive, i to s djelima iz vlastite kolekcije. Izložba se otvara u petak, 18. listopada, s početkom u 19 sati, u Kući Petra Preradovića, Grabrovnica, i moći će se razgledati do 20. studenoga 2019. 
 
izložba

Vlado Martek 'Biti papirić pokraj muzeja: Filozofski ambijent uz jubilej MSU-a'

Izložba Vlade Marteka „Biti papirić pokraj muzeja: Filozofski ambijent uz jubilej MSU-a“ održava se u zagrebačkoj MSU galeriji, od 17. listopada do 10. studenoga 2019. Otvorenje: 17.10. 2019. u 18 sati.
 
festival

Međunarodni festival filmske glazbe i Film Festivals Days u Puli

Međunarodni festival filmske glazbe i zvuka (International Sound & Film Music Festival – ISFMF), održava se ove godine sedmi put, a u Pulu u hotel Park Plaza Histria od 19. do 21. listopada dovodi dobitnike nagrada Oscar, Emmy i Grammy. Osim toga, istovremeno se održava i prva europska konferencija za organizatore filmskih festivala Film Festivals Days.
 
natječaj, rezidencijalni program

Javni poziv za književnu rezidenciju pisaca i prevoditelja 'Odisejevo utočište'

Izdavačka kuća Sandorf pokrenula je drugi ciklus projekta književnih rezidencija 'Odisejevo utočište – Ulysses' Shelter', uz potporu programa Creative Europe Europske unije te u suradnji s općinom Mljet i Nacionalnim parkom Mljet i međunarodnim partnerima iz Slovenije, Grčke, Srbije i Velike Britanije, a do 9. studenog otvoren je poziv za tri hrvatska sudionika međunarodnog programa književnih rezidencija.
 
najave

Dani srpske kulture u Republici Hrvatskoj 2019.

Otvorenjem izložbe "Drugo ja" Milice Vučković u Biblioteci SKD Prosvjeta, u utorak navečer počeli su "Dani srpske kulture u Republici Hrvatskoj", koji će se održavati do 2. studenog u Zagrebu, Rijeci i Opatiji. Program donosi predavanja, izložbe, koncerte, promocije knjiga, kazališne predstave i filmove.
 
koncert

Humanitarni koncert '4 Dive' 22. listopada u zagrebačkom HNK-u

Hrvatska udruga za bolesti štitnjače organizira 22. listopada humanitarni koncert '4 Dive' u zagrebačkom HNK-u, čiji je prihod od ulaznica namijenjen liječenju i poboljšanju kvalitete života oboljelih od bolesti štitnjače te podizanju svijesti o toj bolesti.
 
obavijest

Otvaranjem nove gradske knjižnice u Buzetu otvoren je Mjesec hrvatske knjige 2019.

Prigodnom svečanošću u Gradskoj knjižnici Buzet u utorak je otvorena manifestacija Mjesec hrvatske knjige 2019. te novouređeni prostor te knjižnice.
 
nagrada

Rijeka dobila nagradu od 1,5 milijuna eura za dosadašnju provedbu projekta EPK

Rijeka je za dosadašnju uspješnu provedbu projekta Europske prijestolnice kulture dobila nagradu Melina Mercouri u vrijednosti od 1,5 milijuna eura, priopćeno u utorak navečer iz Rijeka 2020 - EPK.
 
festival

Obilje smijeha na VIII. Bobijevim danima smijeha

Festival komedija VIII. Bobijevi dani smijeha, koji kazališna družina Histrion posvećuje velikom histrionu i prijatelju toga kazališta - Josipu Bobiju Marottiju, i ove godine donosi u Histionskom domu obilje smijeha, a otvorit će ih u četvrtak, 17. listopada, predstava "Fine strine s Opatovine".
 
obavijest

Predstavljanje konzervatorsko-restauratorskih radova na oltaru župne crkve Uznesenja BDM u Vrbniku

Hrvatski restauratorski zavod najavljuje predstavljanje konzervatorsko-restauratorskih radova na središnjem dijelu glavnog oltara župne crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije u Vrbniku, koje će se održati 18. listopada 2019. godine, u 19 sati, u župnoj crkvi Uznesenja BDM u Vrbniku.
 
konferencija, znanstveni skup

Međunarodna konferencija 'Konzervacija i restauracija u podvodnoj arheologiji' / CRUA 2019

Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru, u suradnji sa Sveučilištem, organizira međunarodnu konferenciju pod nazivom ,,Konzervacija i restauracija u podvodnoj arheologiji: iskustva, metode i nove spoznaje’’ – CRUA 2019. Konferencija će se održati u četvrtak, 24. listopada, u prostoru bivše crkve Sv. Nikole, te u petak, 25. listopada, na Zadarskom Sveučilištu.
 
natječaj

Natječaj za oblikovanje slikovnica / 'Rođeni za čitanje'

Ministarstvo kulture RH objavilo je Poziv za dostavu ponude za oblikovanje slikovnica u okviru programa 'Rođeni za čitanje'.
 
izložba

Izložba 'Iz ničega' / Vice Tomasović

Izložba "Iz ničega" Vice Tomasovića otvara se u četvrtak, 17. listopada 2019., u 20:00 sati, u galeriji „Studio -21-“, a moći će se pogledati do 27. listopada.2019.
 
obavijest

Work-in-progress 'Mala čuda'

U srijedu, 16. listopada, u 20 sati, u galerijskom prostoru ‘Kak se šika’, premijerno će se izvesti work-in-progress ‘Mala čuda – priča druga’, autorski projekt Sanje Milardović, koji je nastavak omnibus projekta ‘Mala čuda’, u produkciji umjetničke organizacije TeatruM.
 
predstavljanje

Predstavljanje pjesničko-grafičke mape 'Prispjeti u dan' >>>

Predstavljanje pjesničko-grafičke mape "Prispjeti u dan", pjesnika Vojislava Matage i likovnog umjetnika Jure Kokeze, održat će se u Čitaonici i Galeriji VN, Ilica 163a, u četvrtak, 24. listopada, u 18 sati. Mapu će predstaviti Frane Paro, a stihove će čitati autor. Izložba će trajati do 30.10.2019.
 
konferencija, znanstveni skup

IV. Triennale 'Gradovi hrvatskog srednjovjekovlja: Grad i Crkva'

IV. Triennale 'Gradovi hrvatskog srednjovjekovlja: Grad i Crkva' održat će se u "Zlatnoj dvorani" Hrvatskog instituta za povijest u Zagrebu, od 22. do 23. listopada 2019.
 

Arheološki muzej Osijek u subotu obilježava Međunarodni dan arheologije

Arheološki muzej Osijek ove godine po prvi puta službeno sudjeluje u Međunarodnom danu arheologije (International Archaeology Day) kojeg organizira Archaeological Institute of America. 
 
najave

Svečana dodjela Godišnjih nagrada HMD-a >>>

Svečana dodjela Godišnjih nagrada i priznanja za ostvarenja u 2018. godini te Nagrade za životno djelo Hrvatskog muzejskog društva, održat će se u Muzeju Mimara u Zagrebu, u petak, 25. listopada, s početkom u 14:00 sati.
 
izložba

U Zagrebu izložba najboljih fotografija za pomoć SOS dječjim selima diljem svijeta

Humanitarnu izložbu "Najbolje fotografije s najvećeg foto natječaja na svijetu - CEWE Photo Award", u sklopu koje je prikupljeno gotovo 45 tisuća eura za pomoć SOS dječjim selima diljem svijeta, može se pogledati do 27. listopada u City Centeru one East i West, priopćio je u utorak organizator.
 
festival

Najavljen program 15. Festivala hrvatske glazbe u Beču

Program 15. Festivala hrvatske glazbe u Beču ove godine čini ciklus od pet koncerata renomiranih ansambala i mladih glazbenika-virtuoza, koji će od 18. listopada do 5. studenoga u najprestižnijim koncertnim prostorima jedne od svjetskih glazbenih prijestolnica predstaviti ponajbolje od hrvatske glazbe.
 
izložba

Prva samostalna izložba hrvatske umjetnice MooN Martine Zelenika u Beču

Interdisciplinarna umjetnica MooN Martina Zelenika, predstavnica nove hrvatske suvremene i novo-medijske umjetničke scene, predstavit će se bečkoj publici samostalnom izložbom “Umjetnost i znanost izražene u linijama: Proširene stvarnosti”. Izložba će se održati u MZ* Baltazar's Laboratory, Beč, Austrija, od 25. listopada do 1. studenoga 2019.
 
izložba

Galerija Prica predstavlja izložbu 'Mačka u hrvatskoj likovnoj umjetnosti'

Otvorenje nove izložbe iz ciklusa Animalizam u hrvatskoj likovnoj umjetnosti - 'Mačka u hrvatskoj likovnoj umjetnosti', u organizaciji Galerije Prica, POU Samobor, održat će se u petak, 18. listopada 2019., u 19 sati, u Galeriji Prica. Izložba ostaje otvorena do 24. studenog 2019.
 
izložba

Multimedijalna izložba 'Zemlja meda i mlijeka'

Otvorenje multimedijalne izložbe 'Zemlja meda i mlijeka / Land of milk and honey', autora Andree Zrno i Chrisa Van der Vekena, održat će se u zagrebačkoj Galeriji SC, u četvrtak, 17. listopada u 20:00. 
 
izložba

Izložba Cristóbala Palme u Oris kući arhitekture

Izložba fotografa Cristóbala Palme 'The Dysfunction of the Oblique' otvara se u petak, 18. listopada 2019., u Oris Kući arhitekture u Zagrebu, u 18 sati. Izložba je dio programa ovogodišnjih Dana Orisa 19 koji će se održati 19. i 20. listopada u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.
 
konferencija, znanstveni skup

Konferencija 'Suradnja za razvoj', 17. i 18. listopada u Karlovcu

U okviru projekta Hrvatski dom u centru, Savez udruga KAoperativa organizira konferenciju 'Suradnja za razvoj'. Konferencija se održava u prostoru Starog grada Dubovca, 17. i 18. listopada 2019. godine. Tema konferencije je suradnja kao temelj dobrog upravljanja u kulturi.
 
istraživanje

Arheološko otkriće kod Vinkovaca: Pronađena rimska kola

Gradski muzej Vinkovci i Institut za arheologiju iz Zagreba predstavili su danas na lokalitetu Jankovačka dubrava, kod sela Stari Jankovci nedaleko Vinkovaca, izuzetan arheološki nalaz rimskih kola (dvokolice, lat. cisium) s upregnutim konjima koja su dio pogrebnog rituala bogate rimske obitelji, a arheolozi nalaz datiraju u 3. stoljeće poslije Krista.
 
obavijest

Vinko Vidmar: Karambol / urbana intervencija

U petak, 18. listopada, u 11 sati, na osječkom Trgu Ante Starčevića, bit će postavljena instalacija „Karambol“, autora Vinka Vidmara. Rad je nastao u produkciji Otvorenog likovnog pogona u partnerstvu s Muzejom likovnih umjetnosti Osijek.
 
izložba

Izložba 'Od apstrakcije do figuracije' predstavlja se u Rijeci

Izložba 'Od apstrakcije do figuracije', umjetnika Silvane Konjevode, Milana Marina, Davora Rapaića i Predraga Todorovića, održava se u Galeriji Juraj Klović u Rijeci, od 15. do 29. listopada 2019.
 
izložba

Izložba Dina Zrneca 'zrenez zernez zernetz'

Otvorenje izložbe 'zrenez zernez zernetz', vizualnog umjetnika Dina Zrneca, održat će se u petak, 18. listopada, u 19 sati, u Tehničkom muzeju Nikola Tesla u Zagrebu.
 
izložba

Izložba studenata 'Can't Leave Home Without It'

Izložba pod nazivom 'Can't Leave Home Without It' održava se u Galeriji MKC Split, od 17. listopada do 7. studenoga 2019.
 
konferencija, znanstveni skup

'Prema novom nasljeđu', simpozij u Splitu u organizaciji projekta Motel Trogir

Četverodnevni simpozij 'Prema novom nasljeđu', koji će se odvijati u Splitu i okolici od 17. do 20. listopada 2019. godine, organizira Udruga za suvremene umjetničke prakse Slobodne veze iz Zagreba, u okviru suradničkog projekta Kolektivna domena kulturnog sjećanja (CDCM). 
 
izložba

Događanja u Galeriji Antuna Augustinčića

Galerija Antuna Augustinčića / Studio Galerije Antuna Augustinčića poziva u petak, 18. listopada 2019., u Klanjec, na događanja u sklopu ovogodišnjih Dana europske baštine. Program će se održavati od 9 do 15 sati.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>