info


radionica, kolonija

Filmski labirint Bacača Sjenki

Bacači Sjenki pokreću novi obrazovni program/aktivnost unutar projekta filmskog, medijskog, informacijskog i informatičkog opismenjavanja 'Samo nebo nam je granica' naziva – Filmski labirint – koji online te interaktivno vodi polaznike kroz filmove, njihove analize, web testove, zanimljive poveznice i razgovore. Prijave se primaju do do 15. lipnja 2020., u podne.
 
predstava

'Palčica' premijerno u Gradskom kazalištu lutaka Split

Jedna od najljepših bajki velikog Hansa Christiana Andersena oživjet će 4. lipnja u Gradskom kazalištu lutka Split. Ova lutkarska predstava, u režiji i dramatizaciji Branimira Rakića, premijerno će biti izvedena pred samo 40-ak gledatelja.
 
natječaj

Poziv za izlaganje u Galeriji Vladimir Bužančić u 2021.

Galerija Vladimir Bužančić poziva umjetnike i kustose na izlaganje u 2021. godini na temu 'Doktrina pandemije ili seruma istine globalnoga Pandæmoniuma'. Godišnji program GVB u 2021. će se realizirati u formi samostalnih i skupnih izložbi.  
 
najave

GDK 'Gavella' sudjeluje u Projektu Ilica: Q'ART

U nedjelju, 7. lipnja, kazalište 'Gavella' sudjeluje u projektu Ilica: Q'ART pod zajedničkim nazivom – 'Gavella' na ulici, i to na tri različite točke u Ilici.
 
obavijest

Preminula je Milena Benini

Nakon kratke i teške bolesti u 54. godini života preminula je istaknuta spisateljica i prevoditeljica Milena Benini, priopćili su iz Hrvatskog društva pisaca, čija je bila članica.
 
obavijest

Objavljen roman Ivane Ćurić 'Folirant u razredu'

Dječji roman književnice Ivane Ćurić 'Folirant u razredu', koji iz perspektive maloga osnovnoškolca tematizira školske događaje, objavio je nakladnik Đakovački kulturni krug.
 
obavijest

Objavljena knjiga Ivana Babića 'Umjetno disanje'

Knjigu pjesama književnika i prevoditelja Ivana Babića 'Umjetno disanje', u kojoj autor 'smirenim poetskim stilom postiže istodobnu konkretnost i produhovljenost u evociranju krškoga ambijenta i njegovu univerzalizaciju', objavila je splitska Naklada Bošković.
 
najave

Sedmi Long Play Day u Šibeniku

Odgođen, ne i otkazan sedmi Long Play Day 2020, u organizaciji kulturne udruge Fotopoetika i kluba Azimut održat će se iduću subotu, 13. lipnja,  u dva dijela; ujutro sajam ploča, stripova i knjiga te glazbeni program lokalnih DJ-a, navečer uz promociju knjige i koncert. Sudjelovanje na sajmu je besplatno, a prijave su još u tijeku!
 
festival

Motovun Film Festival 2020. od 30. srpnja do 1. kolovoza

Motovun Film Festival i ovog će ljeta podići svoja platna, od 30. srpnja do 1. kolovoza na najdražem Brdu filmova. Organizatori su pripremili gusti koncentrat motovunskog duha – tri dana puna filmova i zabave od jutra do kasno u noć.
 
natječaj

Natječaj za izlaganje u HDD galeriji u izložbenoj sezoni 2021.

Hrvatsko dizajnersko društvo poziva autore i autorske timove (dizajnere i one bliskih disciplina, kritičare, teoretičare i kustose) na predlaganje izložbi i projekata za program HDD galerije u 2021. godini. Rok za prijavu prijedloga je 3. srpnja 2020.
 
koncert

Božo Vrećo & Edin Karamazov u Zadru predstavljaju zajednički album

Koncertni ured Zadar najavljuje prvi zajednički koncert Bože Vreće i Edina Karamazova, kojim će glazbenici prvi put uživo predstaviti svoj zajednički album 'Lachrimæ' koji uskoro izlazi u izdanju diskografske kuće Croatia Records. Koncert će se održati u petak, 19. lipnja, u crkvi sv. Nikole.
 
najave

Najava razgovora (podcasta) uživo / Sven Moro

'Duhovna revolucija' nastavlja se razgovorom s arhitektom Svenom Morom koji živi na Silbi. Emitiranje uživo najavljeno je za petak, 5. lipnja, u 20 sati.
 
obavijest

'Muha u ateljeu Ivana Kožarića' - promocija slikovnice i izložba ilustracija

U srijedu, 10. lipnja, na devedeset deveti rođendan Ivana Kožarića, naklada Mala zvona, u suradnji s Muzejom suvremene umjetnosti, predstavlja slikovnicu 'Muha u ateljeu Ivana Kožarića', za koju je tekst napisala Sanja Lovrenčić, a ilustracije izradio Dominik Vuković.
 
izložba

'Ticking Life and Death', izložba Akiko Sato u mediju billboarda

'Ticking Life and Death', izložba Akiko Sato u mediju billboarda, bit će predstavljena u Aveniji Marina Držića u Zagrebu, od 5. do 17. lipnja 2020., u sklopu programa Ploha/Površina 6.
 
obavijest

Objavljena zbirka pjesama Tomislava Milohanića 'Svjetlokazi'

Zbirku pjesama književnika Tomislava Milohanića 'Svjetlokazi', u kojoj je jedan ciklus na arhaičnoj čakavici zapadne Istre, objavilo je u svojoj Maloj knjižnici Društvo hrvatskih književnika (DHK).
 
projekcija

Umjetnička propaganda Heynowskog i Scheumanna na Kratkom utorku

Prvi Kratki utorak nakon koronične pauze, i posljednji prije ljetne, održat će se 9. lipnja u kinu 'Tuškanac' u Zagrebu, u 21 sat, a bit će posvećen najpoznatijim i najkontroverznijim istočnonjemačkim dokumentaristima - dvojcu Heynowski i Scheumann.
 
izložba

Predstavljena 'Slučajna čuvaonica' Moderne galerije

Slučajna čuvaonica je post-potresni i pandemijski postav zbirke Moderne galerije koji se može razgledati od 5. lipnja. 
 
najave

F12 platforma: izložbeni program GIF for FUSE

'GIF for FUSE' naziv je izložbe GIF formata koju je F12 platforma prvi put organizirala 2019. godine u okviru međunarodnog filmskog festivala FUSE – Film Under Severe Experiment u organizaciji Kinokluba Karlovac.
 
obavijest

'Rab Archaeological (T)races' povezuje 30-ak arheoloških lokaliteta

Projekt Rab Archaeological (T)races stanovnicima otoka Raba i turistima omogućit će upoznavanje većim dijelom do sada nepoznate kulturne baštine skrivene izvan rapske povijesne jezgre. Projekt se odvija u sklopu programskog pravca 27 susjedstava - susjedstvo otok Rab, Rijeka EPK 2020.
 
izložba

Izložba Ivana Branka Imrovića 'Tijelo/Corpus'

U sklopu programa Likovni život Dubrave, od 8. lipnja do 2. srpnja 2020., u Galeriji Vladimir Filakovac predstavlja se izložba akademskog kipara Ivana Branka Imrovića pod nazivom 'Tijelo/Corpus'.  
 
izložba

'Distance', izložba Tomislava Šilipetra

U galeriji "Idealni grad", CZKIO Susedrad, od 5. lipnja do 10. srpnja 2020. moći će se pogledati izložba slika Tomislava Šilipetra naziva "Distance".
 
izložba, okrugli stol

14. godišnja izložba i okrugli stol 'Književno prevođenje u doba korone'

Društvo hrvatskih književnih prevodilaca (DHKP) najavljuje otvorenje 14. izložbe 'Od izvornika do prijevoda' i okrugli stol 'Književno prevođenje u doba korone' u utorak, 9. lipnja, u 12 sati, u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića, Preradovićeva 5, Zagreb.
 
seminar

'Arhivi i društvo znanja' - webinar

U povodu Međunarodnog dana arhiva, pozivaju se svi zainteresirani na sudjelovanje u webinaru 'Arhivi i društvo znanja' u srijedu, 10. lipnja, kojega zajednički organiziraju ICARUS Hrvatska i Sveučilište u Zagrebu.
 
izložba

Izložba Tomislava Gotovca 'Happ naš i druge priče'

Izložba Tomislava Gotovca (1937.―2010.) 'Happ naš i druge priče' bit će predstavljena u Galeriji Atelijera Žitnjak u Zagrebu, od 5. do 20. lipnja 2020. 
 
predavanje, tribina

Small Sizes Big Lessons – razgovori o kazalištu za djecu i mlade

Teatar Puna kuća organizira razgovore s umjetnicima iz cijelog svijeta koji se bave kazalištem za djecu i mlade pod nazivom Small Sizes Big Lessons, koje uređuje i moderira glumica Svetlana Patafta. Treći razgovor u ciklusu možete pogledati u četvrtak, 4. lipnja, u 19 sati, u live programu na Facebook stranici Teatra Puna kuća, a snimku na portalu scena.hr i na Rplus kanalu.
 
projekcija

Vizualne simfonije F. W. Murnaua u kinu 'Tuškanac'

Nakon višemjesečne pauze, kino 'Tuškanac' se umjerenim intenzitetom vraća svom redovnom kinotečnom programu, i to retrospektivom jednog od najnadarenijih njemačkih sineasta nijemoga razdoblja, Friedricha Wilhelma Murnaua, koja će se održati u razdoblju od 5. do 12. lipnja 2020.
 
obavijest

Ljetni diskont kulture u CeKaTe-u

Centar kulture Trešnjevka donosi sedam tjedana kulture pod vedrim nebom s porukom 'Dobro je činiti dobro'. Ljetni diskont kulture održavat će se u Atriju CeKaTe-a, a u slučaju kiše u dvorani, u razdoblju od 4. lipnja do 24. srpnja 2020.
 
izložba

Izložba 'Hrvatska u srcu Europe' na Fakultetu hrvatskih studija

Izložba hrvatskih kulturnih spomenika na umjetničkim fotografijama pod naslovom "Hrvatska u srcu Europe - Sredozemni i srednjoeuropski kulturni krajolici Hrvatske“ bit će predstavljena u čitaonici Knjižnice Fakulteta hrvatskih studija na Kampusu Borongaj.
 
obavijest

Objavljeno rusko-hrvatsko izdanje 'Izabranih pjesama' Borisa Pasternaka

Dvojezično rusko-hrvatsko izdanje 'Izabranih pjesama' Borisa Paternaka, koje je priredila Dubravka Dorotić Sesar, objavila je u svojoj knjižnici Iktus Matica hrvatska.
 
radionica, kolonija

TMNK: Radionica tramvaj - Pop in radionice 'Od pera do podmornice'

Tehnički muzej "Nikola Tesla" organizira radionicu "Tramvaj" o muzejskom predmetu - tramvaju M 24 iz 1924. Radionica je namijenjena svim uzrastima, a održat će se u nedjelju, 7. lipnja.
 
x ostalo

Počela obnova zagrebačkog kina 'Europa'

Prva od triju faza radova na rekonstrukciji zagrebačkog kina 'Europa' počela je u četvrtak, a trebala bi biti završena do kraja iduće godine, priopćeno je iz Grada Zagreba.
 
financiranje

Rezultati natječaja za Europske projekte suradnje 2020.

Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu djelatnost i kulturu (EACEA) objavila je rezultate poziva za Potporu za europske projekte suradnje 2020 – EACEA/32/2019. 
 
festival

Zagreb Book Festival 2020. na HTV 3

Zagreb Book Festival je u svom šestom izdanju, zbog trenutnih posebnih okolnosti, morao odustati od živog kontakta s festivalskom publikom a njegovi organizatori odlučili su sa svojim gostima realizirati seriju intervjua koji će biti emitirani u suradnji s HRT-om te emitirani na na HTV 3 od 7. do 11. lipnja.
 
najave

Ilija Šoškić: Tautologije (video)

Premijera video rada 'Tautologije' Ilije Šoškića u produkciji sive) (zone – prostora suvremene i medijske umjetnosti odviti će se 3. lipnja, a video rad će se moći pogledati sve do 3. rujna 2020. na Vimeo kanalu sive) (zone. Kustos projekta je Darko Fritz, a direktorica fotografije Ivana Marinić Kragić.
 
izložba

Izložba Ane Matijace 'Mediteran unplugged'

U četvrtak, 4. lipnja, u 19:30, u Galeriji fotografije Fotokluba Split otvara se prva samostalna izložba mlade splitske autorice Ane Matijace. 
 
projekcija

Projekcija Kina Cirkus u Kinoteci Zlatna vrata

Prva ovogodišnja projekcija Kina Cirkus održat će se u četvrtak, 4. lipnja, u 20 sati, u splitskoj Kinoteci Zlatna vrata, a prikazat će se njemački dokumentarni film 'Sizifov ples' o životu jednog od najpoznatijih žonglera, Ernesta Montega. Kao i uvijek, ulaz na Kino Cirkus je besplatan!
 
projekcija

Etnoteka - projekcije etnografskih filmova na Ljetnoj pozornici Tuškanac

Nesvakidašnja suradnja Ljetne pozornice Tuškanac i Međunarodne smotre folklora Zagreb omogućit će filmofilima pravu malu dokumentarnu poslasticu. 9. i 10. lipnja, s početkom u 21,30 sati, u okrilju pandemije koronavirusa koja je obilježila ovu godinu i prividno stopirala kulturnu proizvodnju, organizacija ovog folklornog festivala odlučila je iskoristiti priliku i prikazati neke značajne domaće i inozemne filmske naslove koje se bave temom narodnog zdravlja.
 
izložba

Otvorena virtualna izložba Jane Žiljak Gršić 'Latinica i glagoljica'

Virtualna izložba Jane Žiljak Gršić "Latinica i glagoljica", koja pisma koristi kao rasternu jedinici čijim je umnožavanjem stvorena grafika portreta, otvorena je u srijedu u Galeriji AZ u Zagrebu.
 
predstava, koncert

Riječki HNK u lipnju, srpnju i rujnu izvodi 49 programa i šest premijera

Intendant HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci Marin Blažević u srijedu je najavio za lipanj, srpanj i rujan 49 programa kazališta, među kojima šest premijera.
 
obavijest

Objavljena poema Daniela Načinovića 'Gospa od Škrpjela'

Novo izdanje poeme Daniela Načinovića 'Gospa od Škrpjela' objavio je Istarski ogranak Društva hrvatskih književnika (DHK) u Puli, priopćilo je DHK.
 
obavijest

Objavljen novi roman Alessandra Baricca, 'Mlada nevjesta'

'Mlada nevjesta', novi roman proslavljenog talijanskog pisca, glazbenog kritičara i redatelja Alessandra Baricca objavljen je u izdanju zagrebačke izdavačke kuće V.B.Z.
 
izložba

Izložba Tee Bičić u Gradskoj galeriji Crikvenica

Izložba Tee Bičić naslova 'Karbon i novi Karbon' održava se u Gradskoj galeriji Crikvenica od 5. do 25. lipnja 2020.
 
obljetnica, proslava, izložba

Izložba 'Akvizicije Zbirke Galerije Antuna Augustinčića'

Izložba 'Akvizicije Zbirke Galerije Antuna Augustinčića', povodom 120. obljetnice rođenja Antuna Augustinčića i 50. obljetnice zasnutka njegove Galerije, održava se u Studiju GAA od 6. studenog do 6. rujna 2020. Zbog aktualne situacije koja još uvijek zahtijeva fizičko distanciranje, neće biti formalnog otvorenja izložbe.
 
najave

Ministarstvo kulture nastavlja s provođenjem umjetničko-edukativnog programa Ruksak (pun) kulture

U rujnu, početkom nove školske godine, nastavlja se umjetničko-edukativni program Ruksak (pun) kulture u kojem je do sada sudjelovalo više od 34 400 djece i mladih. S obzirom na novonastalu situaciju oko epidemije COVID-19, realizacija programa Ruksak (pun) kulture planirana je u dogovoru škola i izvoditelja programa.
 
izložba

Virtualna izložba AMZ: 'Iz školskih udžbenika povijesti – remix'

Virtualna izložba „Iz školskih udžbenika povijesti – remix“ prikazuje najpoznatije predmete koje čuva Arheološki muzej u Zagrebu, a koji se pojavljuju fotografijom u svim hrvatskim udžbenicima za nastavu povijesti.
 
koncert

Koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra ispred Dvora

Koncert je najavljen za ovu subotu, 6. lipnja, u 11 sati, ispred Kneževa dvora, kada će članovi Dubrovačkog simfonijskog orkestra svirati komornu glazbu.
 
koncert

Online Koncertni intermezzo, vol. 5

5. Koncertni intermezzo, u izvedbi studenata Odsjeka za instrumentalne studije Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku, održat će se 4. lipnja 2020., s početkom u 19 sati.
 
izložba

Virtualno otvorenje izložbe 'Brodolom Mijoka'

Izložba “Brodolom Mijoka – probuđena tajna murterskog mora“, koju zajednički organiziraju Dubrovački muzeji, Muzej grada Šibenika i Hrvatski restauratorski zavod, bit će virtualno otvorena na Facebook stranici Dubrovačkih muzeja u četvrtak, 4. lipnja 2020., u 12 sati.
 
natječaj

Fotonatječaj: Bloomsday u Puli 2020.

Gradska knjižnica i čitaonica Pula provodi fotografski natječaj pod nazivom 'Bloomsday u Puli' na temu „#KartolinaIzPule #PulaUprolazu“ koji će trajati od 1. do 30. lipnja 2020.
 
koncert

Jazz orkestar HRT-a: Tribute to Buddy Rich

Jazz orkestar HRT-a nastupit će u srijedu, 3. lipnja, prvi put pred publikom nakon gotovo tri mjeseca stanke zbog koronavirusa i to u dvorišnom prostoru HRT-a, a koncert je posvećen glazbenom naslijeđu Buddyja Richa, jednoga od najvećih jazz bubnjara.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>