Preskočite na glavni sadržaj

Izložba 'Tradicija u kontekstu suvremenog' u Zagrebu

Hrvatska udruga likovnih umjetnika i likovnih kritičara, u petak, 2. rujna, od 18 sati, na predstavljanje umjetnika i otvorenje izložbe 'Tradicija u kontekstu suvremenog' - šetnica Stross i park Bele IV,  a od 5. rujna u Galeriju Greta, gdje će se uz izložbu, održati i promocija kataloga.
vrijeme: 02.09.2016.
mjesto: Zagreb; Park Stross / Galerija Greta
url: https://www.facebook.com/HululkVugrovec
Zanimljivost programa leži zapravo u povezivanju urbane i ruralne sredine u kojima su umjetnici stvarali, progovorili i o utjecaju suvremenosti i razvoja na okoliš i samo društvo. Mediji za kojima su umjetnici posegnuli su Land art, instalacija, Site specific, performans u javnom prostoru te novi mediji: video i fotografija i „klasični“mediji  ( slikarstvo, grafika, skulptura i crtež )u zatvorenom, galerijskom prostoru.

Projekt je zamišljen kao izložbeno predstavljanje, prvo izložbom u Izložbenom prostoru HULULK-a, smještenom u nepokretnom spomeniku kulture,  popraćeno umjetničkim intervencijama u vanjskom prostoru parka Župnog dvora i okolici, a sada će biti prezentirane na izložbi u galeriji Greta, a u svom izvornom obliku – kao intervencije u prostoru,  izvedene modificirane, tj. prilagođene urbanom prostoru u sklopu 'Ljeta na Strossu'
 
Izložba se tijekom lipnja održala u Vugrovcu. Više o izložbi – ovdje.