Preskočite na glavni sadržaj

Skriveno i/ili razotkriveno (Hide and Reveal) u Galeriji Nova

Otvorenjem izložbe u Galeriji Nova 'Skriveno i/ili razotkriveno (Hide and Reveal)' umjetnica Une Bauer i Helene Wikström, u utorak, 24. svibnja, u 19 sati, započinje zagrebački dio kulturne manifestacije CORNERS Triangle.
vrijeme: 24.05.2016. 19,00
prijava: 15.05.2014
mjesto: Zagreb; Galerija Nova, Teslina 7
url: http://www.kastavfilmfestival.com/
Švedska umjetnica Helena Wikström i hrvatska teatrologinja Una Bauer susrele su se na istraživačkoj CORNERS ekspediciji Azerbajdžanom i Gruzijom, a ponovo su zajedno putovale zemljama bivše Jugoslavije i Albanijom. Osim upoznavanja novih krajeva,  iskustvo dvotjednog putovanja i neprestanog mijenjanja lokacija umjetnicama je poslužilo kao inspiracija za rad Skriveno i/ili razotkriveno (Hide and Reveal). Serija fotografija dokumentira suputnike, krajolike i trenutke provedene u kretanju, dok tekst ilustrira subjektivni osjećaj putovanja te propituje što nam je kao putniku i strancu u nekom kraju sakriveno, a što nam se podastire i prikazuje.

Umjetnice ujedno postavljaju pitanje koliko je takva vrsta putovanja slična kazalištu u kojem se putnicima-strancima predstavlja pomno iscenirana priča. Izložba Skriveno i/ili razotkriveno (Hide and Reveal) je i dobar prikaz načina djelovanja platforme CORNERS. Izložba je otvorena do 29. svibnja.

Više o manifestaciji Corners