Preskočite na glavni sadržaj

Predstavljanje zbirke 'Neželjeni gosti i dugovi' Miloša Đurđevića

U utorak, 24. svibnja 2016., u 19 sati u zagrebačkom Caféu u dvorištu (Žerjavićeva 7/II) održat će se predstavljanje pjesničke zbirke 'Neželjeni gosti i dugovi' pjesnika i esejista Miloša Đurđevića.
vrijeme: 24.05.2016. 19:00 sati
mjesto: Zagreb, Croatia
url: http://www.animafest.hr/
Uz autora, na predstavljanju će sudjelovati Miroslav Mićanović i Branko Čegec.

O knjizi:

"Lirski junak nije uprizoren kao kontemplativna svijest, nego kao radno tijelo koje jezike stvarnosti osjeća na svojoj koži. Otuda proizlazi i motiv boli koja u Đurđevića nije 'weltschmerz', nego 'weltmacht' te baš u tome političkom smislu treba razumjeti autorovo tematiziranje tijela kao ishodišta stalne društvene borbe." (Tvrtko Vuković)
 
O autoru:

Miloš Đurđević (Rab, 1961) objavio je pet zbirki pjesama (zadnji naslov, 'Morse, My Deaf Friend', objavio je Ugly Duckling Presse, Brooklyn, NY, 2014.), dvije knjige eseja i književnih kritika, antologiju suvremene hrvatske poezije (dva izdanja), izbor iz suvremene svjetske poezije i izabrane pjesme slovenskog pjesnika Uroša Zupana i škotskog pjesnika Dona Patersona. Njegova poezija i eseji prevedeni su i objavljeni na nekoliko svjetskih jezika, a zastupljen je u mnogim domaćim i inozemnim antologijama poezije. Uređuje hrvatsku domenu Web-časopisa za suvremenu međunarodnu poeziju Poetry International Web – PIW sa sjedištem u Rotterdamu. Prevodi poeziju, prozu, teorijske i filozofske tekstove s engleskog jezika. Živi i radi u Zagrebu kao slobodni književnik.