Preskočite na glavni sadržaj

Slobodan Šnajder u Booksi

U četvrtak, 28. travnja u 19 sati u klubu Booksa održat će se književna večer na kojoj će gostovati Slobodan Šnajder s kojim će o njegovu radu i najnovijem romanu 'Doba mjedi' razgovarati Gordana Crnković, urednica knjige.
vrijeme: 28.04.2016. 19:00 sati
mjesto: Klub Booksa, Martićeva 14d, Zagreb
url: http://booksa.hr/program/knjizevna-vecer-s-autorom-slobodan-snajder
Iz službene najave:

'Doba mjedi' velika je priča o dvoje ljudi koji su odživjeli svoje živote u doba ekstrema te o njihovu potomku kojega je zapalo, kao ne baš sretno nasljedstvo, izaći na kraj s tom činjenicom. Protagonisti Georg i Vera imali su, naime, do neke točke svojih života ekstremno suprotstavljene biografije. Oni se sreću čim je to bilo moguće a da ne bude pogibeljno, nakon što je ama baš sve na svijetu bilo protiv toga susreta. Potom odlaze različitim putevima, kad ih je baš sve upućivalo na to da ostanu zajedno.
 
Slobodan Šnajder (Zagreb, 1948.) hrvatski je pisac i publicist. Diplomirao je filozofiju i anglistiku na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a bio je suosnivač i dugogodišnji urednik kazališnog časopisa Prolog. Aktivan u različitim žanrovima, prozu objavljuje od 1966., a od 1969. godine kontinuirano djeluje kao dramatičar. U Hrvatskoj se njegovi dramski tekstovi ne izvode, ali prevođen je i igran u inozemstvu. Objavio dosad četiri knjige proze: 'Knjiga o sitnom' (1996.), '505 sa crtom' (2007.), 'Morendo' (2011.) i 'Doba mjedi' (2015.).
 
Cijelu najavu moguće je pronaći na sljedećoj poveznici.