Preskočite na glavni sadržaj

Europski dan kreativnosti: umjetničke intervencije u javnom prostoru

Umjetničke intervencije u javnom prostoru izvode se u okviru projekta 'Mjesto izvedbe i stvaranja grada', kojim HDLU, u okviru projekta CreArt, obilježava Europski dan kreativnosti, te poziva u ponedjeljak, 21. ožujka, u 16 sati, ispred Studentskog centra, na predstavljanje 5 umjetničkih intervencija u javnom prostoru.
vrijeme: 21.03.2016. 16,00
mjesto: Zagreb
url: http://tehnicki-muzej.hr/
Umjetnici Ida Blažičko, Duje Medić, Martina Mezak, OKO i Marko Pašalić intervenirali su svojim radovima u odabrane gradske lokacije:
 
21.3.2016 – obilježavanje Europskog dana kreativnosti:
16:00 – OKO / Studentski centar, Savska cesta 25
16:45 – Ida Blažičko / prolaz Oktogon, Ilica 5
17:00 – Marko Pašalić / Trg bana Josipa Jelačića
17:15 – Duje Medić / Ulica Augusta Cesarca (Europski trg)
17:30 – Martina Mezak / pročelje Meštrovićevog paviljona, Trg žrtava fašizma 16
Obilazak radova organiziran je uz vodstvo dr.sc. Nevene Škrbić Alempijević i dr.sc. Josipa Zankija, predsjednika HDLU-a.


Projekt se izvodi u suradnji s Odsjekom za etnologiju i kulturnu antropologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te s Institutom za etnologiju i folkloristiku u Zagrebu, u okviru projekta Stvaranje grada: prostor, kultura, identitet (HRZZ). Dokumentiranje projekta na lokacijama umjetničkih intervencija izvest će petero studenata s Odsjeka za etnologiju i kulturnu antropologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

U okviru projekta Mjesto izvedbe i stvaranja grada 4. travnja, u Klubu HDLU održat će se i međunarodni znanstveni skup na kojemu će se obrađivati pitanja mjesta i nemjesta kao platforme stvaranja značenja grada, ali i generatora umjetničkih intervencija. Skup će biti otvoren za zainteresiranu javnost, a detaljni raspored možete preuzeti ovdje.