radionica, kolonija

Radionica Mini zvučni gadget - OSA ToolBox


vrijeme: 22.11.2013. 17,00 - 20,00
mjesto: Zagreb; Galerija Nano, Gajeva 26

Radionica Mini zvučni gadget - OSA ToolBox, fokusirana na zvuk i alate pomoću kojih se zvuk može proizvoditi i modificirati, održava se u petak, 22. studenoga, od 17 do 20 sati, u zagrebačkoj Galeriji Nano. Voditeljica radionice je Deborah Hustić.

OSA02 (Open Source Art 02) je projekt prezentacije Open Source programa* i alata putem radionica na kojima će se polaznici upoznati s mogućnošću korištenja besplatnih otvorenih, legalnih i kolaborativnih softwarea i hardwarea, uz prezentaciju radova nastalih na radionicama napravljenim pomoću Open Source alata / programa.

Na radionici će polaznici savladavati osnove hands-on elektronike, kako napraviti jednostavan audio elektronički uređaj korištenjem tranzistora, kondenzatora i svjetlosnih senzora, te ga nadograditi u pokretno elektroničko biće - DIY audio robota. Nakon sklapanja svog gadgeta polaznici mogu svoj 'instrument' ostaviti u  minimalističkom izdanju ili ga zapakirati u dizajn prema svojim željama. Cilj je radionice demistificirati tech uređaje, elektroničke procese rada i pokazati mogućnosti beskrajne igre elektronikom... Nek' ti lemilica bude najbolji drug!
Za radionicu nije potrebno predznanje, što manje znate to bolje!

Deborah Hustić bavi se open source hardware-om, nosivom tehnologijom i elektronikom kao umjetnica i kustosica.  Sudionica niza međunarodnih festivala, izložbi i konferencija u domeni DIY / DIWO kulture i intermedijskih umjetnosti, te razvoja edukacije putem radionica.  Voditeljica I'MM_ Media laba, su-osnivačica udruge Radiona.org. Vodi svoj kućni lab pod imenom Body Pixel Studio

Broj polaznika: 6
Prijave za radionicu na mail nano@artenativa.hr

(*Open Source Software ili Program Otvorenog/Slobodnog Koda je softver koji podrazumijeva besplatni, nadogradivi, kooperativni program za izradu digitalnih i audio vizualnih i interaktivnih aplikacija i radova. Često su programeri koji su napravili komercijalni program upleteni i u izradu otvorenog programa)

(M.K., 19.11.2013)