Preskočite na glavni sadržaj

MANNifestacija: 140. obljetnice rođenja Thomasa Manna

U subotu, 6. lipnja, u 19,15 sati, u Goethe-Institut-u u Zagrebu, održava se MANNifestacija - književno-glazbena večer povodom 140. obljetnice rođenja Thomasa Manna.
vrijeme: 06.06.2015. 19,15
mjesto: Rijeka, Croatia
url: http://www.rijeckeljetnenoci.com/
Goethe-Institut Kroatien i mlada pijanistkinja Kosjenka Turkulin u programu posvećenom 140. obljetnici rođenja njemačkog Nobelovca Thomasa Mann isprepliću glazbu i književnost, kao što je to u svojim romanima činio ovaj veliki pisac.

U prvom dijelu programa u predavanju 'Književnost i glazba. Thomas Mann' germanist i muzikolog akademik Viktor Žmegač omogućit će nam uvid u glazbeni svijet Mannova književnog kozmosa.

U drugom dijelu programa violinist Anđelko Krpan, sopranistica Ana Lice te pijanistice Iva Ljubičić- Lukić, Srebrenka Poljak, Kosjenka Turkulin i pijanist Đorđe Stanetti izvode kompozicije koje je Thomas Mann utkao u svoje romane: djela Ludwiga van Beethovena, Arnolda Schönberga, Franza Schuberta, Claudea Debussyja i Franza Liszta, uz komentar Viktora Žmegača. Zlatko Madžar vodit će kroz program i čitati odlomke iz Mannovih romana.