Preskočite na glavni sadržaj

Ljubavnice / Nula

U srijedu, 27. svibnja, u 19 sati, u Galeriji Bačva, otvara se izložba umjetničkog kolektiva Ljubavnice, pod nazivom 'Nula'. Izložba ostaje otvorena do kraja svibnja.
vrijeme: 27.05.2015.
mjesto: Dubrovnik, Croatia
url: http://www.dubrovnik-festival.hr/
Miješanjem materijala i situacija unutar prostora postepeno se gradi ritam koji potiče cirkulaciju. Takav osjećaj skida težinu s koljena i ramena te razgovara s nama u dijalogu između emocije i iskustva. Gledajući vidimo da osjećamo nevidljivo. Dirajući gledamo osjećaj nevidljivosti. Zemlja je dodir, kontakt bez oštrine. Dotaknuti zrak kroz zemlju? Čije si ti ruke prošla? Tko te pazio, tko gazio? Koža, rosa, kamen, pramen, drvo, što je prvo? Slušanje…pažljivo, s razumijevanjem, natrag u Nulu. Naprijed u Nulu. Nula ima beskonačni smjer kretanja, oblika i vječnost. Nula nije nešto što sugerira, niti nameće. Nula nije definicija. Kad ulaziš u nulu ne treba ti priprema. Kad ulaziš u nulu, ulaziš u sebe. Ako sam u sebi ne postavljaš granice, neće ih biti ni u nuli.

Ljubavnice su umjetnički kolektiv u sastavu od šest mladih autorica: Tamare Bilankov, Hrvoslave Brkušić, Stelle Leboš, Luane Lojić, Ivane Pipal i Ane Vuzdarić. Rad kolektiva se fokusira na interdisciplinarno spajanje znanosti i umjetnosti. Samostalno su izlagale u Galeriji SC pod nazivom SF Ljubavnice i skupno u Pogonu Tvornice Jedinstvo u okviru TASK festivala i plesne platforme TALA.

U suradnji sa zagrebačkom zvjezdarnicom i astronomskim društvom Nebo, ostvarile su niz predavanja i happeninga za popularizaciju astronomije i astrofizike s gostujućim predavačima s Prirodoslovno-matematičkog fakulteta odjela fizike prof. Davorom Horvatićem, te asistentom Zagrebačke zvjezdarnice prof. Mileom Karlicom.

Pojedinačno su izlagale u okviru Perforacija, Ekstravagantnih tijela, Sound Inkubatora, Platforme, Improspekcija, Muzeja Ulične Umjetnosti, T-HT-a, Make.me/Hack.me (I’MM Hacklab), i internacionalno u Srbiji, Italiji, Austriji, Njemačkoj, Češkoj, Francuskoj i UK-u.