Preskočite na glavni sadržaj

'Hamlet is not dead!' na MaxArtFestu

Prvi dio ove predstave u izvedbi KadeleGrupe i prijatelja održat će se na maksimirskom stadionu koji je odabran zbog njegova potencijala da bude prazan ili pun, biti ili ne biti, i da tako stvara promjene u društvu, kao nekada kada su promjene kretale iz unutrašnjosti hramova ili kongresnih dvorana u koje je narodu pristup bio zabranjen. Drugi dio predstave koji je otvoren za publiku, održat će se u subotu, 25. listopada, u 17 sati, u dvorani Centra za kulturu Maksimir, a ulaz je slobodan!
vrijeme: 25.10.2014. 17 h
mjesto: New York, USA
url: http://www.ps122.org/

Publika će ondje biti u poziciji aktivnog promatrača, kao da je unutar likovne instalacije u kojoj vladaju drugačija pravila i vremenski tokovi nego u stvarnosti. Hamlet koji se neprestano nalazi u stanju između, poput digitalnog koda čiju zaprepaštenost svojom pozicijom ne primjećujemo samo zbog brzine, onaj je koji traga za odgovorom ujedinjenja jedinice i nule, svega i ništavila. Nakon predstave publika je pozvana i na koncert grupe 'Porno suicid'.

Priča je već svima poznata, gluma i režija su kompromitirani. Sedam performerskih prizora prema kojima se putuje metodom slučajnog odabira, koncentrirano pokazuju rudimentarne ideje ali u kojima je sve. Majka koja spaljuje sinovljevu muškost. Izdajnik stric koji spaljenim Hamletovim mesom puni svoje hamburgere za daljnju prodaju. Masa koja urla biti i masa koja urla ne biti, svejedno. Zbor svetih punkera koji odustaju od objašnjavanja prije nego uopće počnu. Narod koji se smjestio u Ipadima i Smartphoneima i glasa kuda predstava mora krenuti. Astronautova lubanja kao početak i kraj. Tv sapunica u kojoj glume glumci. Zaustavljanje i ponovno započinjanje. Urlanje i spavanje. Neprestano obnavljanje. Jedan i nula i nula i jedan. Brzina i nestajanje...

Ovogodišnji MaxArtFest svoju je sedmu sezonu posvetio proučavanju straha, jedine društvene konstante naših prostora. STRAH 2.0 naziv je za fenomen poboljšanog straha, onog kojeg ne primjećujemo ali koji manipulira svim našim odlukama. Umjetnički direktor i ovogodišnjeg MaxArtFesta je Leo Katunarić, a organizator Centar za kulturu i informacije Maksimir.