Preskočite na glavni sadržaj

Nagrade za film 'Simulacra' na festivalima Balkanima i Sedicicorto

Animirani film 'Simulacra' autora Ivane Bošnjak i Thomasa Johnsona u produkciji Bonobostudija proteklog je vikenda nagrađen na čak dva festivala.
vrijeme: 14.10.2014.
mjesto: Zagreb, Croatia
url: http://bonobostudio.hr/

Na festivalu animiranog filma Balkanima koji se održao u Beogradu od 07. do 11. listopada film je osvojio nagradu za najbolji film jugoistočne Europe. Žiri u sastavu: Špela Čadež, Marko Meštrović i Milen Alempijević, dodijelio je ovu nagradu za „tehnički superiorno izveden lutka-film u kojem, služeći se simbolikom labirinta i ogledala, transcendiraju praiskonsku dramu čovjeka i njegovog alter ega“.

Na festivalu kratkog filma Sedicicorto koji je održan u talijanskom gradu Forliju od 03. do 11. listopada 'Simulacra' je proglašena najboljim animiranim filmom.

'Simulacra' je prvi profesionalni film Ivane Bošnjak i Thomasa Johnsona, a rađen je zahtjevnom tehnikom stop animacije. Od svoje premijere u travnju ove godine film je odabran na oko 30 festivala i osvojio je 6 nagrada. U sljedećih mjesec dana Simulacra će biti prikazana na nekoliko važnih svjetskih festivala uključujući Međunarodni festival animiranog filma u Londonu, Međunarodni festival animiranog filma Cinanima u portugalskom Espihnu, festival Zinebi u Bilbau te prestižni DOK Leipzig.