Preskočite na glavni sadržaj

Otvorenje Scene Amadeo 1. srpnja koncertom Arsena i Matije Dedića

Glazbeno-kazališna scena Amadeo svečano će biti otvorena u utorak, 1. srpnja, koncertom Arsena i Matije Dedića, u atriju Hrvatskog prirodoslovnog muzeja zagrebačkog Gornjeg grada, a nakon koncerta posjetitelji će moći vidjeti i novi film o Arsenu 'Moj zanat' redatelja Mladena Matičevića.
vrijeme: 01.07.2014.
mjesto: New York, USA
url: http://www.broadwaygallerynyc.com/
Arsen i Matija Dedić, dvojica izvrsnih glazbenika, već su tradicionalno vrhunski gosti čije glazbeno umijeće sceni Amadeo daje bezuvjetan šarm dobrih vibracija pod vedrim nebom atrija Hrvatskoga prirodoslovnoga muzeja, ističu organizatori te glazbeno-scenske manifestacije.

Izdvojili su i premijerni koncert Ansambla X arte u srijedu, 2. srpnja, na kojem će, uz proslavljenu hrvatsku čelisticu Moniku Leskovar, nastupiti violinist Sreten Krstić, šef dirigent Zagrebačkih solista, flautist Dani Lušić, lutnjist Srdjan Berdović, te Krešimir Haas na čembalu. Na programu su djela J. Bošnjaka, J. S. Bacha i D. Scarllatija.

Publika će, ističu organizatori, imati priliku uživati u još jednoj premijeri, nastupu jazz dua, Matije Dedića i Šimuna Matišića.

U programu Scene Amadeo vrijedi istaknuti i zajednički nastup proslavljenog svjetskog gitariste Miroslava Tadića i kultnog Ramba Amadeusa, te solistički recital gitariste Petrita Cekua koji je proteklih godina svojim virtuoznim nastupima stekao svjetsku reputaciju. Ceku će nastupiti i sa svojim Triom Elogio. Tu su još i nastupi popularnih Cinkuša, Klape Nostalgija, sjajnih Mariachi Los Caballeros, te moskovskog gudačkog kvarteta Dominant i ljubljanskog ansambla Mascara.
 
Scena Amadeo za sve ljubitelje flamenko glazbe, od 10. do 12. srpnja, upriličuje III. Festival flamenka na kojem će, uz izvođače iz Španjolske, nastupiti plesači i glazbenici iz Hrvatske, Slovenije, Srbije i Crne Gore.
 
Tijekom srpnja publika će imati prilike vidjeti i predstavu 'Ritina škola' Willyja Russella, jednu od najizvođenijih suvremenih komedija u svijetu, potom popularne kultne 'Stilske vježbe' koje igraju Pero Kvrgić i Lela Margitić, kao i sjajnu monodramu Zijaha A. Sokolovića 'Roda, ili kako sam došao na svijet', te nagrađivanog Čehovljevog 'Medvjeda' u kojoj ovaj sjajni umjetnik nastupa s ljubljanskim jazz ansamblom Lolita.
 
Kao i prijašnjih godina, tijekom ljeta u prostoru Hrvatskoga prirodoslovnoga muzeja bit će postavljena i likovna izložba s temom životinja i prirode. Ove godine nove slike s temom životinja na samostalnoj izložbi od 3. srpnja predstavit će zagrebački akademski slikar Bane Milenković.
(Hina)