Preskočite na glavni sadržaj

Delta Sounds - novi festival elektronske glazbe u Rijeci

Berlinska underground elektronska glazbena scena predstavit će se Riječanima i gostima na serijalu događanja tijekom srpnja, pod nazivom Delta Sounds, u bivšem skladištu Exportdrva na Delti.
vrijeme: 11.07.2014.
mjesto: Rijeka; Delta
url: http://www.deltasounds.com/

Novi riječki festival elektronske glazbe - Delta Sounds odvijat će se tijekom dva vikenda, a za tu prigodu skladište Exportdrva bit će uređeno u stilu berlinskih klubova i opremljeno vrhunskom tehničkom opremom, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinstvo.

Tako će 11. i 12. srpnja nastupiti glazbenici berlinskog Mobilee Recordsa iz svjetski poznatog Watergate kluba.

Tijekom drugom vikendu festivala, 25. i 26. srpnja nastupit će glazbenici iz legendarnog berlinskog kluba Berghain i sestrinske etikete Ostgut Ton.

Osim gostiju iz Berlina nastupit će i najbolji domaći DJ-i, a u sklopu festivala priredit će se dnevni izleti.

Organizatori festivala su Tihomir Kolarić i Slobodan Bobo Grujičić. Podršku festivalu daju grad Rijeka i riječka Lučka uprava.

Pročelnik gradskog odjela za kulturu Ivan Šarar rekao je da će se Delta Sound održati u organizaciji lokalne zajednice, a uz potporu međunarodne organizacije Push, promotoru svjetski poznatih događanja na elektronskoj glazbenoj sceni.

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel ocijenio je da se festival odlično uklapa u viziju Rijeke kao grada alternativne glazbe. (Hina)