predstava

Predstava 'Moj sin samo malo sporije hoda' na MESS-u


vrijeme: 28.09.2012. - 30.09.2012.
mjesto: Bosna i Hercegovina; Sarajevo / Zenica

Predstava 'Moj sin samo malo sporije hoda' Ivora Martinića, u režiji Janusza Kice i izvedbi Zagrebačkog kazališta mladih, gostovat će od 28. do 30. rujna na uglednom bosanskohercegovačkom 52. međunarodnom kazališnom festivalu MESS u Zenici i Sarajevu, izvijestio je ZKM.

Riječ je o višestruko nagrađivanoj predstavi koja problematizira odnose u obitelji, tematizira problematiku 'drugog i drugačijeg', a u širem smislu i pitanje morala i gubitka moralne vertikale.

U središtu priče je veza brižne majke i nježnog sina, no opisuju se i odnosi ostalih članova velike obitelji, neprisutnog oca, zabrinute sestre, dementne bake, distanciranoga djeda, nezadovoljne tete, zbunjenog tetka.

Osnovno je pitanje što ga ta tragikomedija postavlja je kako prihvatiti 'drugog odnosno drugačijeg', onoga kojeg volimo i kojemu ne možemo ili ne znamo pomoći, stoji u najavi predstave.

Janusz Kica pronašao je ironični diskurs i efektno se poigrao s poticajnim likovima predloška mladog dramatičara Ivora Martinića, stvorivši dojmljivu predstavu, dodaje se.

U predstavi glume Ksenija Marinković, Doris Šarić Kukuljica, Vedran Živolić, Lucija Šerbedžija, Damir Šaban, Urša Raukar, Jadranka Đokić, Krešimir Mikić i Goran Bogdan. (Hina)

(R.P.B., 27.09.2012)