Preskočite na glavni sadržaj

Nizozemski redatelj David Verbeek snima novi film u Hrvatskoj

U četvrtak je na Pagu počelo snimanje filma 'Full Contact', cijenjenog nizozemskog redatelja Davida Verbeeka u produkciji tvrtke Lemming Film. Glavne uloge tumače francuske filmske zvijezde Gregoire Colin, Slimane Dazi i Lizzie Brocheré, a za snimanje u Hrvatskoj zadužena je Jaako dobra produkcija u suradnji s Nukleus filmom.
vrijeme: 24.04.2014.
url: http://www.havc.hr

'Full Contact' je psihološki triler smješten u svijet modernog ratovanja. Glavni lik mu je Ivan, navigator američkog drona (bespilotne letjelice) koji iz baze u Nevadi, nedaleko od Las Vegasa, cilja baze u Afganistanu i Pakistanu, prostorno i osjećajima dislociran od svojih meta. Ivana iz kolotečine izbacuje tragičan događaj: ispostavlja se da je teroristički kamp koji je razorio zapravo škola, što u njemu izazove lavinu krivnje te suočavanje sa svojim dosadašnjim žrtvama.

David Verbeek jedan je od najagilnijih nezavisnih europskih redatelja poznat po svojim mikrobudžetskim projektima. Njegov debitantski film BEAT (2005.), snimljen za svega 500 eura, uvršten je u natjecateljski program prestižnog Međunarodnog filmskog festivala u Rotterdamu, dok je njegov treći dugometražni film R U There (2010.) bio prikazan u Cannesu u programu Un Certain Regard. Full Contact njegovo je šesto dugometražno ostvarenje. Razvijano je na nekoliko važnih međunarodnih koprodukcijskih foruma, između ostalih i u okviru Cinefondation L'Ateliera u Cannesu 2011. godine. Iza projekta stoji Lemming Film, jedna od vodećih nizozemskih produkcijskih kuća, te producentica Leontine Petit, čija filmografija broji i filmove nagrađene u Cannesu, kao što su Heli (2013.) Amata Escalantea te U magli (2012.) Sergeja Loznitse.

Glavne uloge odigrao je niz poznatih francuskih glumaca. Gregoire Colin, poznat po suradnji s redateljicom Claire Denis (Lijepi posao /Beau travail/, 1999.), ovdje igra glavnu ulogu, a ostale likove tumače Slimane Dazi, kojeg znamo iz filma Prorok (2009.) Jacquesa Audiarda i Samo ljubavnici preživljavaju (2013.) Jima Jarmusha te francuska zvijezda Lizzie Brocheré, koja je poznata i po ulozi u nagrađivanom serijalu American Horror Story.

Nakon Paga ekipa se seli u Zagreb, a snimat će se i na lokacijama u Stankovcima, Brinju i na Kornatima. Projekt je aplicirao za korištenje programa mjera poticaja Hrvatskog audiovizualnog centra, a u Hrvatskoj se za potrebe snimanja planira potrošiti oko 4 milijuna kuna. Hrvatski line producer je Jaako dobra produkcija u suradnji s Nukleus filmom.

Izvor: HAVC