festival

8. Hartera Festival


vrijeme: 19.07.2012. - 21.07.2012.
mjesto: Rijeka

Osma po redu Hartera, glazbeni festival koji se održava u prostorima bivše riječke Tvornice papira – Hartere održat će se od 19. do 21. srpnja. Ovogodišnji Festival nudi spoj kreativnosti, inovativnosti i glazbe, ali i zahtijeva aktivnu publiku koja nije samo konzument glazbe.

Kada je 2005. skupina entuzijasta pokrenula Hartera Festival s ciljem senzibiliziranja javnosti za ideju da se prostor propale Tvornice papira namijeni kulturnim i javnim sadržajima, rijetki su mogli prognozirati da će Hartera postati jedan od najpoznatijih hrvatskih glazbenih događanja.Kroz godine je festival rastao, postajao sve ozbiljniji, uz sve više standarde u uređenju prostora, a opušten i prijateljski odnos prema izvođačima i publici postao je njegov zaštitini znak.

Najveće priznanje je stiglo kroz povećanje broja posjetitelja iz godine u godinu iz svih dijelova Hrvatske te okolnih zemalja, pa i Velike Britanije, ali i kroz formalne nagrade kao što je odabir za najbolji hrvatski glazbeni festival prema portalu Muzika.hr i ulazak u 10 najboljih malih festivala u Europi prema portalu Virtual Festivals. Hartera je danas respektabilan trodnevni festival koji je u svojih dosadašnjih 7 izdanja pred oko 35000 gostiju predstavio 200-tinjak nevjerojatno raznovrsnih izvođača i performera iz regije i svijeta, te brojnim popratnim događanjima zaradio titulu drugačijeg i posebnog.

Lineup ovogodišnjega izdanja Festivala: Laurent Garnier pres LBS, GusGus, Asian Dub Foundation Sound System, Azari & III, Gesaffelstein, Rambo Amadeus, Darkwood Dub, Damir Avdić, Svadbas, Dječaci, Veliki Prezir, Ogi, Miss Sunshine, Highland Brothers INC., Ruiz, ABOP, Moskva, Dojaja, Virgin Helena, CFSN DJs + VJ liik, A Skitzo, Arexx, Mateo Klaić, Mystic vs. Okmanow, Art Pollution Trio, One Possible Option, Losing Focus, Sunshine Madness.

(R.P.B., 13.07.2012)