Preskočite na glavni sadržaj

Cartoon Finance 2013.

Cartoon Finance je europska radionica za usavršavanje znanja namijenjena stručnjacima u području animacije. U njezinu su fokusu tradicionalni i novi načini financiranja animiranih serija. Radionica se održava od 26. do 28. studenoga 2013. u Belfastu, u Velikoj Britaniji, a prijave su otvorene do 25. listopada.
vrijeme: 26.11.2013.
prijava: 25.10.2013
mjesto: Belfast, Velika Britanija
url: http://www.cartoon-media.eu
Promjene na europskome televizijskom tržištu pridonijele su redefiniranju stajališta prema animaciji i njezinu financiranju. Iako se iznos licencijskih pristojbi snizio, što je pridonijelo razvoju određenoga broja projekata, većina je producenata ipak bila prisiljena pronaći druge izvore financiranja poput pretprodaje (pre-salesa) i koprodukcija. Tijekom radionice istaknut će se nužnost strožega menadžmenta izradbe proračuna i nadzora optjecaja sredstava te pojasniti mehanizmi funkcioniranja koprodukcije.

Nacrt izradbe poslovnoga plana može biti korisno sredstvo koje pomaže prilikom uvjeravanja potencijalnih investitora jer im to pruža jasniji uvid u poslovnu aktivnost i održivost projekta.

Producenti su uočili potrebu zadržavanja potencijalnih prihoda putem zakonitosti intelektualnoga vlasništva, home entertainmenta, samostalne distribucije, eksploatacije licenciranja i promidžbe u dogovoru s televizijskim partnerima. Bit će predstavljen čitav niz primjera dobre prakse.

Kotizacija iznosi 500 € (troškovi prehrane su uključeni). Sudionici sami pokrivaju troškove puta i smještaja. Postoji mogućnost dodjele stipendija.

Kontakt: Yolanda Alonso, yolanda.alonso@cartoon.skynet.be

Više informacija: martina.petrovic@mediadesk.hr

Izvor: www.mediadesk.hr