Preskočite na glavni sadržaj

'Mia, ja i kromosom viška' nagrađen na Docu Rough Cut Boutiqueu

Projekt dokumentarnog filma 'Mia, ja i kromosom viška' redateljice Eve Kraljević u produkciji Hulahopa osvojio je nagradu HBO Adria na Docu Rough Cut Boutiqueu, programu Sarajevo Film Festivala namijenjenom razvoju dokumentarnih projekata.
vrijeme: 23.08.2013.
mjesto: Bosna i Hercegovina; Sarajevo
url: http://www.sff.ba/

'Mia, ja i kromosom viška' dokumentarni je film autorice Eve Kraljević u produkciji Hulahopa. Protagonistica filma je njezina sestra Mia, kojoj je dijagnosticiran Downov sindrom. Tijekom devet godina snimanja Eva je zabilježila Mijine snove, želje, razmišljanja o životu, ljubavi i sitnicama koje je vesele. U opisu filma navodi se sljedeće: Postavljajući brojna pitanja, ona nas tjera da propitujemo sebe. Njezina mašta, duhovitost i sposobnost da pronađe veselje u malim stvarima uče nas kako prihvatiti život sa zahvalnošću. Završetak filma najavljen je za jesen 2013.

Ove godine za sudjelovanje na Docu Rough Cut Boutiqueu odabrano je pet projekata iz regije, kojima je pružen trening, savjet stručnjaka i pristup profesionalcima koji mogu imati ključan uticaj za napredak projekata u njihovoj završnoj fazi. Tijekom šest intenzivnih grupnih sesija i desetak pojedinačnih odabrani timovi i mentori fokusirat će se na rad na prvim verzijama filmova. Nagrada HBO Adria novčana je nagrada u iznosu od 2000 eura koja se dodjeljuje jednom od projekata od strane izvršnog producenta HBO Centralna Europa, Hanke Kastelicove.

Popis svih nagrađenih projekata provjerite na ovoj poveznici.
 
Izvor: HAVC