Preskočite na glavni sadržaj

Silvija Đolonga, Andrej Kurtin & Nika Rukavina – izložba u Rijeci

'Tri mrtva, tri živa' naziv je zajedničke izložbe Silvije Đolonge, Andreja Kurtina i Nike Rukavine, koja se održava od 30. srpnja do 7. kolovoza u riječkom Malom salonu. Otvorenje slijedi u 20 sati.
vrijeme: 30.07.2013. 20,00
mjesto: Berlin, Germany
url: http://www.deutsche-guggenheim.de/
Zajednički projekt Silvije Đolonge, Andreja Kurtina i Nike Rukavine zasnovan je na alegorijskim prikazima iz srednjeg vijeka, kao i na mnogobrojnim pričama bliskoistočnog i europskog prostora o personaliziranoj smrti i suočavanju živih s njom.

U takvim se prikazima tri mrtvaca ukazuju pred trojicom živih pripadnika visokog društva. Mrtvaci svojom pojavom užasavaju sugovornike, ponižavajući u njima sve ono što proizlazi iz bahatosti, gramzivosti, moći i taštine. Moćnici (plemići, biskupi, vitezovi) odjednom postaju ustrašeni i ponizni – izjednačujući se s običnim ljudima. Tog trena sve društvene, materijalne i statusne razlike postaju nebitne: pred smrću svi smo isti.

U Malom salonu, Silvija Đolonga realizirat će instalaciju, Andrej Kurtin izložit će sedam crteža velikog formata, a Nika Rukavina izvesti će performans u vrijeme otvaranja izložbe.