radionica, kolonija, koncert

Radionica Dereka Holzera: Neandertalska elektronika - Soundbox


vrijeme: 03.03.2012. - 04.03.2012.
prijava: 01.03.2012.
mjesto: Zagreb, Klub SC-a, Savska 25

Kako napraviti zvučne kutije i svoj mini hakirani sound system naučit će polaznici radionice Dereka Holzera 'Neandertalska elektronika - Soundbox', koja će se održati u okviru programa I'MM_ Media laba Kulture promjene, 3. i 4. ožujka u Klubu Studentskog centra u Zagrebu. Osim radionice, održat će se i koncert analogne DIY elektronike u izvedbi Dereka Holzera 4. ožujka, u 21 sat, u MM centru, za koji je ulaz besplatan!

O radionici:
http://macumbista.net/?page_id=497
http://macumbista.net/?page_id=1897
Za vaš vlastiti Soundbox dovoljni su vam zvučnik, kontakt mikrofon, baterija, malo struje iz baterije, input-output igranje i puno entuzijazma.

Datum i mjesto:. 3. i 4.3.2012., od 12 do 19 sati u Klubu SC, Savska 25.
Broj polaznika: 12
Ciljana publika: učenici, studenti, umjetnici, hakeri, DIY entuzijasti, ljudi svih dobi spremni na učenje budući za pohađanje radionice nije potrebno predznanje.
Kotizacija: 150kn članovi I'MM_ laba, učenici, studenti, srednjoškolci / 200kn ostali

Prijave za sudjelovanje primaju se do do četvrtka, 1.3.2012., u ponoć, na e-mail: imm.medialab@gmail.com. Polaznici se mole da napišu nekoliko rečenica o sebi i zašto žele sudjelovati na radionici.

Oprema i alati su osigurani, osim što polaznici sa sobom trebaju donijeti:
1) 1 kutiju dimenzija 10x10x3cm min, (što veće to bolje) od tankog drveta ili vrlo jakog kartona. Plastične kutije mogu se također koristiti, međutim to vam nikako ne preporučamo jer je njihova akustika vrlo loša. Također možete donijeti kutije za cigare, male kofere, kutije za nakit koje imaju dovoljno mjesta da ih po želji ukrasite. Jedna strana kutije ne smije biti deblja od 5 mm kako biste mogli na nju staviti potenciometre, prekidače i sl.

2) Zvučnik, koji možete kupiti u svakom dućanu elektroničke opreme, a još bolje ako donesete radio ili kazetofon i izvadite zvučnik, koji naravno treba raditi. Svakako vodite računa da zvučnik koji ćete koristiti može stati u vašu kutiju. Bilo bi dobro da donesete zvučnik široke snage ozvučenja, a izbjegavate bass zvučnike, ili zvučnike visoke frekvencije.

3) Zvučni objekti: donesite koliko god želite igračaka i predmeta koji stvaraju zanimljive zvukove, jer ih namjeravamo koristiti sa zvučnicima i mikrofonima. Svaki će vam predmet koji proizvodi neki zvuk ili šum biti od koristi za vašu novu karijeru u sound art-u. Slobodno donesite kosti, ljuske, male štapovi, zvona, žice, opruge i sl. Svaki materijal koji stvara rezonanciju vaš je novi prijatelj nakon ove radionice. Također, možete sa sobom donijeti fotografije, tekstil, kožu, papir i sl. za pokrivanje i ukrašavanje vašeg Soundboxa.

4) Donesite obavezno i 1 bateriju od 9 Volti kako bi soundbox uspjeli pokrenuti!

Derek Holzer je američki umjetnik s rezidencijom u Berlinu, bavi se uradi-sam (DIY) analognom elektronikom, sound art-om, field recording-om i elektro-akustičnom glazbom. Holzer je cijenjeni novomedijski umjetnik s mnoštvo održanih radionica iza sebe diljem kontinenata: Pure Data, analogni sintisajzeri, arhitektonski zvuk i eksperimentalna DIY glazba. Suradnik KHM (Kunsthochschule für Medien Köln), Škole za nove medije, Muzičkog konzervatorija u Aarhusu, Danska, V2 Instituta za nestabilne medije u Amsterdamu.

I'MM_ je novo-osnovani Media lab u Zagrebu kao dio programa Kulture promjene pri SC-u // smješten je u likovnoj radionici unutar kompleksa kultne MM dvorane // nastaje kao rezultat uspješne radionice 'Artduino predstavlja Arduino'.

I'MM_ se sastoji od tri platforme: a) hacklab - radiona, b) otvorene vikend radionice s domaćim i internacionalnim instruktorima / hakerima / umjetnicima, c) media lab (teorija i kustoske prakse, predavanja međunarodnih predavača u području novih medija)

(R.P.B., 27.02.2012)