Preskočite na glavni sadržaj

'Prema istinitim događajima' / 'Baseado em Fatos Reais'

Plesna predstava 'Prema istinitim događajima' Ane Catarine Vieire i Angela Madureire održat će se u utorak, 4. lipnja, u 20 sati, na Sceni Travno (MCUK).
vrijeme: 04.06.2013. 20 h
mjesto: Paris, France
url: http://www.louvre.fr/

Plesna predstava "Prema istinitim događajima" bavi se onim što se može nazvati sjećanje u sadašnjosti, budući da je nemoguće vratiti se u prošlost. Prepričavanje ili predstavljanje određene prošlosti jedino je moguće ponavljanjem ulomaka iz sjećanja, te tako tijelo ponovno može proživjeti ono što se dogodilo - u trenutku sadašnjosti.

Istraživanje koje je započelo s radom "Somtir" (2003), "Other Ways" (2004), "How?" (2005) i "Clandestino" (prikazan na Queer Zagreb Festivalu 2008. godine) otvorio je novu fazu, stvarajući trilogiju. Prvom dijelu trilogije, "The Scientific name Ant" (2008), slijedilo je "The World's Strongest Animal" (2009). Sada, s ovim radom, se ciklus zaokružuje.


U ovoj izvedbi korištenje velikog broja plesača povećava mogućnost za razmjenu, prijenos i konsolidaciju plesnog jezika, kojeg su razvili Angelo Madureira i Ana Catarina Vieira. U predstavi su upotrijebljeni novi elementi i materijali, uzimajući u obzir osobna iskustva svakog umjetnika koji je uključen u izvedbu. Većina onoga što publika vidi, stvara se za vrijeme izvedbe. Koreografija je izgrađena s naglaskom na različite načine na koje ovaj, drugačiji plesni jezik, funkcionira u odnosu na različita tijela plesača i njihove različite osobne priče.

Napetost koja se stvara između izvođenja na sceni i predstavljanja umjetnika sa svojim stvarnim životima i tijelima, donose pitanja koja navode na razmišljanje o tome što znači živjeti u svijetu u kojem su naše želje i naše ponašanje, svaki dan, sve više pod utjecajem slika. Autori predstave istražuju postoje li, osim tradicionalnih formata, neki drugi načini predstavljanja? Koje su mogućnosti razbijanja prostora između umjetnosti i života?


Izvedba se provodi pod platformom This is a Domino project.
Informacije o rezervacijama i ulaznicama na: perforacije@gmail.com