Preskočite na glavni sadržaj

Dmitrij Kitajenko i Sergej Krylov u 'Lisinskom'

U petak, 26. travnja, u KD Vatroslava Lisinskog, Orkestrom Zagrebačke filharmonije dirigirat će maestro svjetskog glasa Dmitrij Kitajenko, dok će publiku svojim majstorskim umijećem sviranja očarati jedan od najtalentiranijih violinista svoje generacije, Sergej Krylov.
vrijeme: 26.04.2013. 19,30 h
mjesto: Croatia, Bosnia and Herzegovina
url: http://project-vior.com/

Ovaj istaknuti violinist glazbeni je ravnatelj Litvanskog komornog orkestra u kojem redovito preuzima dvostruku ulogu solista i dirigenta. Nastupao je u svim značajnim koncertnim dvoranama kao što su: dvorane Berlinske i Minhenske filharmonije, bečki Musikverein i Konzerhaus, Théatre des Champs-Elysée u Parizu, Accademia di Santa Cecilia u Rimu i Teatro alla Scala u Milanu. Kako i sam često ističe, od umjetnika s kojima je radio, prijateljstvo s Mstislavom Rostropovičem imalo je veliki značaj u njegovu umjetničkom životu.

Već je imao prilike nastupati sa slavnim maestrom Kitajenkom te će ovim koncertom još jednom podsjetiti, ali i uljepšati večer svima koji će se u petak naći u dvorani Lisinski.
 
Početak koncertne večeri započet će skladbom Stvaranje svijeta (La création du monde) Dariusa Milhauda, nastaviti Prokofjevim 2. koncertom za violinu i orkestar u g-molu u kojem će solistički nastupiti violinist Sergej Krylov, a u finalu zaključiti djelom Slike s izložbe (Kartinki s vistavski) skladatelja M. P. Musorgskog.