Preskočite na glavni sadržaj

Oliver Stone će gostovati na 6. Subversive Festivalu

Američki filmski redatelj Oliver Stone gostovat će na 6. Subversive Festivalu koji će se od 4. do 18. svibnja održati u Zagrebu s temom 'Utopija demokracije'.
vrijeme: 04.05.2013.
mjesto: Croatia
url: http://www.hrmud.hr/

U sklopu festivala održat će se Subversive Film Festival, Balkan Forum i Subversive Forum – platforme za alternativne društvene mobilizacije, sajam knjiga te međunarodna konferencija "Utopija demokracije".

Na konferenciji će, među ostalim predavačima, gostovati oskarovac Oliver Stone, čiji će dokumentarni serijal "Neispričana povijest Sjedinjenih Država" biti prikazan u sklopu filmskog programa, izvijestili su danas organizatori tog festivala. Stone će na okruglome stolu govoriti o svojemu političkom angažmanu.

Petnaestodnevni Subversive Festival počinje filmskim programom koji će se održati u prvom tjednu i u sklopu kojega će biti prikazano pedesetak filmova u nekoliko sekcija. Ove će godine prvi put biti održan i službeni natjecateljski program koji će ponuditi izbor recentnih europskih i svjetskih igranih i dokumentarnih filmova tematski vezanih uz ovogodišnju temu festivala – utopiju demokracije. Natjecateljski program otvorit će istočnoeuropska premijera dokumentarnog filma "Pervertitov vodič kroz ideologiju" Sophie Fiennes.

Subversive Festival, ističu organizatori, i ove godine nastoji omogućiti ozbiljno političko promišljanje društva i aktivističke pomake radi lokalne, ali i globalne promjene odnosa moći.

Festivalski programi održavat će se u kinima "Europa" i "Grič" te u Zagrebačkom kazalištu mladih. (Hina)